Tesla je o dva roky napřed oproti veškeré konkurenci. Tvrdí to šéf Audi

Tesla je o dva roky napřed oproti veškeré konkurenci. Tvrdí to šéf Audi
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Může za to hlavně technologický náskok Tesly
  • Dvouletý náskok spočívá ve výpočetní a softwarové architektuře vozů Tesla

Generální ředitel společnosti Audi, Markus Duesmann, se nechal před pár dny slyšet, že Tesla je v některých oblastech výroby elektrických vozidel o dva roky před veškerou konkurencí. Podle electrek.co k tomu má pádné důvody.

Audi se také nebojí inspirace, kterou ve velké míře čerpá od Tesly. Tato značka má totiž aktuálně největší baterie, protože její auta jsou doslova „postavena“ kolem baterií. Dvouletý náskok pak spočívá ve výpočetní a softwarové architektuře vozů Tesla. Počítat lze také vyspělost autonomního řízení a jeho budoucí vývoj. Tento náskok se samozřejmě Duesmannovi nelíbí, takže možná proto se snaží udělat z Audi co nejsilnějšího konkurenta.

Vývoj nových aut se proto vyhýbá zbytečně těžkopádnému procesu, čemuž významně pomáhá nedávno představený projekt Artemis. A v čem spočívá neúspěch německé automobilky se čtyřmi kruhy ve znaku? Podle některých jde hlavně o to, že je velmi konzervativní a určité problémy vytváří i samotné baterie s nižší kapacitou. K tomu lze přidat i velké trable koncernu Volkswagen se softwarem.

náskok Tesly oproti konkurenci
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze