Tesla Cybertruck vs. Rivian R1T: upřednostníte peníze, nebo designovou klasiku?

3
Tesla Cybertruck vs. Rivian R1T: upřednostníte peníze, nebo designovou klasiku?
  • Tesla nasadila cenovou politiku, které bude jakákoli jiná automobilka jen těžko konkurovat
  • Proti Tesle může hrát design, který rozhodné není pro každého
  • Cybertruck má o jedno sedadlo více i vyšší výkon nabíjení

Každý je jiný, každý má jiné „rodiče“, jiný vzhled, jiné vlastnosti, ale jedno je spojuje. Oba dva spadají do kategorie pick-up. Tesla dnes představila svůj elektrický pick-up a ačkoli se jedná prakticky o koncept, tak se nabízí porovnání s konkurencí, konkrétně s Rivianem.

Tesla Cybertruck vs. Rivian R1T: prachy nebo klasický design?

Technických dat máme dostatek. Rivian má však daleko blíže do sériové produkce, zatímco u Tesly to bude pár let trvat. To není žádná komplikace, ale jsem zvědav, zda designově bude skutečně vypadat jako na tiskové konferenci. Pokud ano, tak klobouk dolů před Teslou. Pokud ne, tak je celkem odvážně chtít za rezervaci od lidí peníze, ačkoli jde pouze o 2 500 Kč. To ať si každý posoudí sám.

Co se však Tesle nedá upřít, je, jak opět dokázala překvapit celý svět. Elektrický pick-up, který vypadá jak z filmu a je připravený na zkázu světa, je opravdu geniální tahák Elona Muska. O to více, když cena v USA startuje na 39 900 dolarech.

Tesla Cybertruck Rivian R1T
Verze Dual Motor 135 kWh baterie
Cena 49 900 USD 80 000 USD
Dojezd 482+ km 482+ km
Nabíjení 250 kW 160 kW
Počet sedadel 6 5
Nájezdové úhly 35°/28° 34°/30°
Hmotnost vleku 4,5 tuny 5 tun

Pokud vezmeme, že peníze jsou až na prvním místě, tak můžeme rovnou skončit. Tesla nastavila cenu velmi zajímavě, navíc je lepší v rychlosti nabíjení a v její prospěch bude hrát i historie. Velkou otázkou je pak design. Na světě se najde jistě spousta lidí, kteří nebudou řešit peníze a raději si koupí klasický pick-up, tak jak ho známe, než obrněné vozidlo, jež vypadá jak ze sci-fi. Však už se objevují názory různých odborníků, že právě design bude věc, kvůli které budou Tesle utíkat zákazníci...

Diskuze ke článku
Václav
Design aut až tak neřeším, je to pro mě užitkový předmět, ale co je moc, to je příliš. Pro užitkový vůz je lepší tuctový design než tento totální úlet. Musk nemá soudnost.
Mates
Cena, design, parametry,... Ostatní jen koukají s otevřenou pusou, Elon je vizionář, který se nebojí. To auto je bomba. Klasický design je pro klasické motory, tohle je nová etapa a evidente se mění kulatý design na hranaty. Bomba ????

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze