Tesla Cybertruck spatřen na testovací trati s celou řadou změn

1
Tesla Cybertruck spatřen na testovací trati s celou řadou změn
Fotografie: Tesla Motors
  • Práce na několikrát odloženém Cybertrucku pokračují
  • Podle současného stavu věcí by měl být uveden koncem roku 2022

Cybertruck, uvedený v roce 2019, už má podle Tesly přes milion rezervací. Přesto jsme dosud neviděli nic než několik fotografií zřejmě jediného prototypu v terénu či na akcích Tesly. Elon Musk s ním také svého času jezdil na večeře. Jenže výroba, naposledy ohlášená na letošní červenec, se zpožďuje a teprve nedávno Tesla oznámila, že má k dispozici sérii alfa prototypů a pouští se do stavby beta prototypů, které by se od sériové podoby měly lišit jen málo. Je však zřejmé, že čas navíc v Tesle nemarní. Podle pomalu prosakujících či oznamovaných střípků dostane cyberpunkový pick-up řadu funkcí, o nichž se původně nemluvilo; například natáčení zadních kol s funkcí krabího pohybu. O změnách svědčí i nedávné odstranění specifikací i cen z konfigurátoru.

Na uzavřené testovací dráze ve Fremontu byl podle electrek.co nedávno špionážně natočen jeden z beta-prototypů, kroužících po polygonu. A tyto záběry přinesly řadu nových informací. Například design, posouvající se k sériové podobě, hlásí řadu změn. V první řadě jde o korbu, která se zdá menší než dosud. Dále tu máme oba nárazníky, svým novým tvarem jdoucí vstříc bezpečnostním předpisům. Nejnápadnější jsou zrcátka, která první prototyp postrádal. Ačkoliv Elon Musk prohlásil, že budou snadno sejmutelná a dodatečně nahraditelná kamerami, zatím to severoamerické regule nedovolují.

Všimnout si lze i konvenčních stěračů, ačkoliv sériový Cybertruck má dostat inovativní elektromagnetickou lištu, stírající celé okno. A nakonec čelní světlomety, které zřejmě musely opustit atraktivní pozici na hranách předních blatníků a přestěhovaly se na obvyklejší místo nad předním nárazníkem. Zdá se tedy, že toto by měla být téměř sériová podoba. Avšak u Tesly těžko cokoliv předvídat.


Diskuze ke článku
Radek Polák
Radek Polák
Na záběrech akorát táto zrůdnost zavazi na silnici , vymyšlený kamion aspoň jel z kopce !

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze