Tesla aktualizovala své modely. Některé jsou na 96 km/h o vteřinu rychleji

Tesla aktualizovala své modely. Některé jsou na 96 km/h o vteřinu rychleji
Fotografie: Tesla
  • Změna se dotkla také cen
  • Rozdíl mezi Modelem S a Modelem X jsou pouze tři tisíce dolarů
  • Model S 75 a 75D po aktualizaci nabídnou lepší zrychlení
  • Aktualizovaná je i standardní výbava modelů

Tesla opět hýbe svým ceníkem a také výbavou. Když přicházel na trh Model X, Elon Musk řekl, že musí být o pět tisíc dolarů dražší než Model S ve stejné konfiguraci. A to se také před pár dny stalo.

Tesla Model S 75D startuje na 74 500 dolarech. Model X ve stejné konfiguraci ještě pár dní zpět vycházel na 82 500 dolarů, nově však za něj dáte jen 79 500 dolarů. Jde tedy o příplatek 5 tisíce dolarů, který Elon Musk dříve avizoval.

V minulosti měla Tesla problémy s výrobou Modelu X i kvůli racčím dveřím. Nyní se však Modelů X vyrábí ve Freemontu stejný počet jako Modelů S. Jde o 2 tisíce vozidel týdně.

Tesla Model X a Model S

Změnou prošla i základní nabídka. Nově tak Model S i Model X dostanou adaptivní LED světlomety, adaptivní vzduchový podvozek i nové barvy v interiéru. Tesla rozšířila i svůj Prémiový balíček, za který u Modelu S dáte 5 tisíc dolarů a u Modelu X ještě o jeden tisíc více. Nově v balíčku získáte lepší audiosystém a vyhřívaná zadní sedadla, volant i stěrače.

Změna se také dotkla údajů o zrychlení. Model S 75 a 75D nově zrychlí z klidu na 96 km/h za 4,3, respektive 4,2 sekundy, což znamená zrychlení o více jak vteřinu. Před aktualizací to Model S 75 zvládl za 5,5 sekundy, verze 75D za 5,2 sekundy. Zda se lepší zrychlení týká i vozů co momentálně jezdí po světových silnicích, to nevíme.

Automobilka očekává větší poptávku po Modelu X. Už takhle bude mít Tesla co dělat, aby zvládala pokrýt poptávku po Modelu 3, na který má více jak 450 tisíc objednávek. Každým dnem jich údajně přibývá až 1 800.

Zdroje: greencarreports.com, electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze