Tato obří pojízdná nabíječka od Porsche dokáže velké věci

Tato obří pojízdná nabíječka od Porsche dokáže velké věci
Fotografie: Porsche
  • Disponuje výkonem 3,2 MW
  • Několik kusů využívá Porsche hlavně pro Taycan
  • Nabíjet lze i v extrémních teplotách

Porsche začalo v posledních týdnech využívat nový typ nabíjecí stanice pro své elektromobily. Se zprávou přichází electrek.co. V podstatě se jedná o velkou pojízdnou „powerbanku“ na kolech, jejíž baterie disponují celkovou kapacitou 2,1 MWh. Díky tomu se nelze divit, že zvládne současně nabíjet 10 Taycanů plným výkonem 320 kW.

nabíjecí stanice Porsche

V klasickém režimu je pak schopna nabíjet až 30 vozidel. Samo Porsche se nechalo slyšet, že nový typ nabíjecí stanice využívá hlavně při velkých závodních akcích po celé Evropě. K dispozici má samozřejmě hned několik takových stanic, přičemž každá z nich se dá normálně zapojit za tahač a odvézt kamkoliv po silnici. Nabíjet s ní lze i v extrémně vysokých teplotách a mrazech do mínus 40 stupňů Celsia.

Nejvíce je pak nový typ nabíjecí stanice využíván při testovacích jízdách na závodním okruhu. Právě tam je potřeba, aby se každý vůz nabil co nejrychleji. S tímto řešením se pak dá nabíjení elektromobilu s troškou nadsázky přirovnat k tankování vozu se spalovacím motorem na čerpací stanici. Akorát je k tomu potřeba přičíst lehké občerstvení, protažení těla a malou kávu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze