Tato nehoda Tesly Model Y způsobuje velké diskuze. Tipujte viníka nehody

2
Tato nehoda Tesly Model Y způsobuje velké diskuze. Tipujte viníka nehody
Fotografie: Hoppy Go
  • Nikomu se nestalo nic vážného
  • Řidič Mercedesu se nejspíše pohyboval rychleji, než měl

O tom, že vozy Tesla patří k těm nejbezpečnějším elektromobilům na trhu, se napsalo již celkem dost. Posledním důkazem je nově zveřejněné video, které přináší insideevs.com. To zachytilo poměrně velkou nehodu Modelu Y a staršího Mercedesu třídy S. Vše začalo tím, když Tesla ve videu začala postupně měnit směr a vjíždět do dalšího jízdního pruhu. Během dvou až tří sekund se však poměrně rychle zezadu přiblížil řidič Mercedesu, jenž se Tesle snažil vyhnout.

To se mu do jisté míry povedlo, jenže i tak se Mercedes dostal do lehkého smyku, který nedokázal zkrotit řidič ani palubní elektronika. Následkem byla velmi poničená Tesla, která své posádce prakticky zachránila život. Nabízí se však otázka, kdo za nehodu mohl. Zatím není jasné, zda řidič Tesly využíval funkci Autopilot. Současně nebyla zveřejněna informace, jak vysokou rychlostí jel řidič Mercedesu, který celou nehodu na první pohled způsobil. Podle dostupných zpráv se však nikomu nic vážného nestalo.


Diskuze ke článku
Stanislav Vondraš
Stanislav Vondraš
Naposledy upraveno: 3. 3. 2021 09:38
Řidič mercedesu nebrzdil ani nemyslel, vpravo bylo místa i času bylo dost. Nejspíš se díval do mobilu a na poslední chvíli to instinktivně strhnul doleva.
Karel Hofman
Karel Hofman
Sentry mod a tyhle kamery jsou strasna vyhoda u Tesly. Nechapu, proc krome BMW to nemaji dalsi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze