Svůj elektromobil už má i Úřad vlády

Svůj elektromobil už má i Úřad vlády
  • Volkswagen e-Golf bude sloužit následující tři roky
  • Jde o iniciativu projektu Elektromobilita ČEZ
  • V roce 2020 by mohla elektrická auta mít až 3procentní tržní podíl

To, že vyspělé státy alternativní pohony vnímají pozitivně, je jasně patrné. Soudit tak můžeme z různých dotací a jiných výhod pro majitele elektromobilů a hybridů. My jsme trochu pozadu, ale zdá se, že se blýská na lepší časy. Nově má totiž elektromobil k dispozici i Úřad vlády. Volkswagen e-Golf bude následující tři roky vozit jeho zaměstnance na služební cesty.

Automobil od představitele ČEZu Iva Hlaváče převzal vedoucí Úřadu vlády Pavel Dvořák.

Volkswagen e-Golf ČEZ

„Velice si vážíme toho, že právě Úřad vlády České republiky podpoří projekt Elektromobilita ČEZ, a současně jde v propagaci elektromobility příkladem i dalším subjektům z oblasti státní správy,” uvedl člen představenstva a ředitel divize pro vnější vztahy a regulace ČEZ Ivo Hlaváč.

Partnery projektu Elektromobilita ČEZ jsou mimo jiné Ministerstvo dopravy, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo průmyslu a obchodu či Ministerstvo životního prostředí.

Dle studie společnosti Roland Berger by se v roce 2020 mělo na našem území prodat až 7 tisíc elektromobilů ročně. Šlo by zhruba o tři procenta trhu. Počítá se, že po roce 2020 budou postupně odpadat další bariéry, jako jsou vysoké pořizovací ceny, omezená nabídka modelů a podobně.

Vzrůst podílu elektromobilů by mohl podpořit například i bezplatný vjezd co center měst, parkování zdarma, umožnění jízdy v pruhu pro MHD a tak dále. V České republice by tak do 15 let mohlo jezdit přibližně 250 tisíc elektromobilů a plug-in hydridů.

Zdroje: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze