Svůj elektromobil můžete rychle nabít už i v Liberci

1
Svůj elektromobil můžete rychle nabít už i v Liberci
Fotografie: ČEZ
  • Nabíjecí stanice nabízí rychlonabíjecí standard Combo i CHAdeMO
  • Najdete ji v areálu obchodního centra Nisa
  • V severočeském regionu je celkem 14 nabíjecích stanic

Každá rychlonabíjecí stanice se počítá. I tak by mohlo znít motto elektromobilistů. A to bylo vyslyšeno – nová rychlonabíjecí stanice je k dispozici v Liberci. Stanice se nachází na parkovišti v areálu obchodního centra Nisa.

Rychlonabíjecí stanice nabije většinu elektromobilů z 0 do 80 procent během 30 minut. K dispozici jsou nabíjecí konektory CHAdeMO i Combo. Nechybí ani zdířka pro Mennekes, ale kabel pro něj si však musíte vozit s sebou. K dispozici je i „pomalá“ nabíjecí stanice, která má sloužit pro zákazníky, kteří půjdou svůj čas trávit do obchodního centra a delší nabíjení jim tak nebude narušovat program.

„Potenciál elektromobilů rok od roku stoupá a dostatečná infrastruktura je pro jejich další rozvoj v současnosti prioritou. Zejména pro rychlý pohyb mezi městy je výstavba rychlodobíjecích stanic nezbytná. Pokračovat proto budeme průběžně výstavbou dalších stojanů tohoto typu po celé České republice,“ vysvětluje Tomáš Chmelík, manažer útvaru čisté technologie ČEZ.

„Jsme velmi potěšeni, že právě naše centrum nabízí díky spolupráci s ČEZem jako první tuto rychlodobíjecí stanici elektromobilů v Liberci svým návštěvníkům. Věříme, že řidiči elektromobilů tuto službu ocení a zařadí se mezi naše spokojené zákazníky,“ doplňuje Petr Brych, Centre manager OC Nisa.

V celém severočeském regionu momentálně funguje 14 veřejných nabíjecích stanic programu Elektromobility ČEZ, z toho je sedm vybaveno rychlonabíjením. Pro zajímavost: Nissan Leaf využívá i Krajský úřad Libereckého kraje.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Alien5
Pro me to je v budoucnu scela zasadni proroze pres liberec jezdim obcas do nemecka.Takhle jsem nemel kde nabit.Ev zatim nemam ale moje dalsi auto bude.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze