Subaru dohání dobu. Plug-in hybrid až příští rok a elektromobil v roce 2021

Subaru dohání dobu. Plug-in hybrid až příští rok a elektromobil v roce 2021
  • Automobilka se tak rozhodla z důvodu ušetření nákladů na vývoj
  • Investice do nových pohonů přesáhnou 1,2 miliardy dolarů

Subaru bylo a je se svým boxerem a symetrickým pohonem všech kol skvělým autem, v oblasti nových technologií a alternativních pohonů však trochu zaspalo. Ředitel značky Yasuyuki Yoshinaga nicméně na téma alternativních pohonů nedávno konečně promluvil. Plug-in hybrid se plánuje na rok 2018 a čistě elektrický automobil prý dorazí o tři roky později.

Na jednu stranu může jít o neprozíravost přijít s elektrifikací tak pozdě, možná ale jde o chytrý krok. Automobilka si totiž pěkně počká, než bude cena baterií dostatečně nízko a využije již vyvinutou platformu. Podle všeho však již přišel technologie vyvíjet a hnát tak finance tímto směrem, s čímž korespondují i slova ředitele Subaru. Ten pro server Bloomberg řekl: „Subaru plánuje investovat 1,2 miliardy dolarů do vývoje v průběhu následujícího roku, především za účelem spuštění výroby plug-in hybridního vozu. Ten by měl přijít na trh na konci roku 2018.“ Co se týče elektrického pohonu, proslechlo se, že dodavatelé již připravují komponenty pro elektromobil.

O tom, který model dostane jako první plug-in hybridní pohon, se automobilka zatím nezmínila. Zatím se můžeme dívat pouze na koncepty představené na světových autosalonech. Mohlo by jít třeba o plug-in hybridní Ascent jako konkurenci Mitsubishi Outlanderu PHEV, které se velmi slušně prodává.

Zdroj: cleantechnica.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze