Stejně dobré elektromobily jako Tesla, ale za půlku. Volkswagen nemá skromné cíle

4
Stejně dobré elektromobily jako Tesla, ale za půlku. Volkswagen nemá skromné cíle
  • Stát se tak má už za 2 roky
  • Slova pronesl ředitel německé automobilky Herbert Diess

Volkswagen si v elektromobilitě docela věří a po skandálu Dieselgate kolem sebe šíří auru průkopníka elektromobility. Je pravda, že se jeho elektrická rodina I.D. každým rokem rozrůstá, ale dodávky zákazníkům jsou zatím nulové, zatímco Tesla jen v posledním čtvrtletí vychrlila přes 80 tisíc elektromobilů a o zákazníky také nemá nouzi.

Už v roce 2020 prý ale bude situace o poznání jiná. „Jsme teď velmi silní. Investovali jsme 30 miliard eur do elektromobility a pro elektromobily máme již vyhrazenou továrnu ve Cvikově. Stavíme i další továrnu v Šanghaji. V roce 2020 budeme prodávat vozy, které umí tolik co Tesla, ale za polovinu ceny, “ pronesl v německé televizi ZDF samotný ředitel automobilky Herbert Diess.

Nemáme problém Volkswagenu věřit – má dlouholetou zkušenost s výrobou a již dnes Teslu kvalitou zpracování hravě překoná. Ambicióznímu postoji samozřejmě fandíme, ale je otázkou, kde v roce 2020 bude Tesla...

Diskuze ke článku
Lubo Mír
Lubo Mír
Naposledy upraveno: 26. 10. 2018 15:22
"Nemáme problém Volkswagenu věřit"Já problém mám????
Petr Hejna
Petr Hejna
Je zajímavé, že EU vždy tvrdě odsuzovala dětskou práci a "neférové" zdroje v průmyslu. Najednou jí nevadí způsob těžby kobaltu v Kongu. Ono se to přes různé překupníky nějak zlegalizuje jako čistá surovina. Cíl světí prostředky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze