Starosta v Mexiku si objednal hned 15 Cybertrucků. Využije je jako policejní vozy

Starosta v Mexiku si objednal hned 15 Cybertrucků. Využije je jako policejní vozy
  • Představení Cybertrucku se neobešlo bez kontroverzí, ale i tak se jedná o velice žádaný vůz
  • Starosta města Ciudad Valles představil svůj plán pro 15 policejních pickupů, které plánuje zařadit do služby
  • Zájem o tento vůz už projevila policie v Kansasu i Dubaji, kde se zařadí po bok nejexkluzivnějších policejní aut světa

Ať už si o novém Cybertrucku myslíte cokoliv, svůj účel plní. Několikrát nám bylo avizováno před vypuštěním, že bude něčím, co nikdo nečeká a určitě se shodneme, že to tak je. Z hlediska marketingu se jedná o naprostý hit, protože se vůz automaticky stal terčem vtipálků na internetu a znáte to, každá reklama je dobrá reklama.

Tesla Cybertruck

Tento týden jsem se nemohl dočkat, až si pustím své oblíbené technologické podcasty a poslechnu si, co si o tom myslí tvůrci. Co mne překvapilo, bylo, že někteří lidé, jako například MKBHD, si ze začátku říkají, že takovou věc nepotřebují, ale časem si to promyslí a nakonec si Cybertruck objednají. Pokud se tedy dá říkat ekvivalentu 2 300 Kč vzhledem k ceně auta přeodbjednávka. Stejně je to v případě Lewise George Hilsentegera, známého z kanálu Unbox Therapy.

Několikrát však zaznělo, že, ať je design jakýkoliv, budou vedle Cybertrucku klasická auta vypadat zastarale a s tím nemohu více než souhlasit. Něco podobného si evidentně myslí i starosta mexického města Ciudad Valles, Adrián Esper Cárdenas. Ten totiž ihned po vypuštění nového pickupu od Tesly objednal rovnou 15 kousků, jak píše teslarati.com.


Dokonce i vystavil několik plakátů, kde ukazuje plánované využití vozů. Primárně je totiž zařadí mezi vozy policejního sboru. Cybertrucky zvolil hlavně kvůli jejich odolnosti, modularitě a rychlosti. Konkrétně objednal 5 vozů s třemi motory a 10 ve variantě Dual Motor ADW. Starosta se chystá do nových aut investovat přes milión dolarů a očekává velké úspory na poli provozních nákladů. Celá koupě je velice rozumná, protože pokud Tesla opravdu udrží cenu necelých 40 000 dolarů za základní verzi, nebude na trhu žádné auto, které za tuto cenu nabízí takovou odolnost a hlavně výkon v porovnání s hmotností automobilu.

Ciudad Valles ale není jediné město, které má zájem o Cybertruck jako policejní vůz. V Kansasu se vyjádřilo místní policejní oddělení na svém oficiálním twitteru, že by rádo mělo také pár takových vozů ve své flotile a přidalo i potencionální design. Samozřejmě se k tomu přidala i dubajská policie, která už potvrdila svou předobjednávku, a nový pickup od Tesly se tak zařadí po bok nejexkluzivnějších policejních vozů na světě.


Nicméně uvidíme, jak to bude, přece jen známe případ policejní Tesly Model S ve Fremontu, kde muselo místní oddělení spolupracovat přímo s inženýry značky, aby došlo k odstranění všech chyb a vůz byl přizpůsoben pro výkon služby. Já jsem si nemohl pomoct a trochu jsem na twitteru popíchl Policii ČR. Vzhledem k tomu, že má spolupráci s BMW, tak po postavení evropské továrny Tesly, nedaleko Berlína, bychom se třeba mohli dočkat i další spolupráce a prvního Cybertrucku ve službách Policie ČR.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze