Společnosti Volvo a POC testovaly střet cyklisty s automobilem. Jak to proběhlo?

Společnosti Volvo a POC testovaly střet cyklisty s automobilem. Jak to proběhlo?
  • Obě společnosti spojily síly, aby zlepšily bezpečnosti cyklistů
  • Do nedávné doby se helmy testovaly tak, že se z určitých výšek pouštěly na rovný povrch

Volvo se spojilo se švédskou značkou POC zabývající se bezpečností při provozování sportovních aktivit. Společně firmy jako první na světě provedly sérii crash testů cyklistické helmy při střetu s automobilem. Vše bylo součástí výzkumu zaměřujícího se na ochranu cyklistů.

Střet cyklisty a automobilu může vést k fatálním následkům. Proto Volvo Cars přichází se strategií, jak takovým nehodám s pomocí technologií aktivní bezpečnosti předcházet. Systém detekce cyklisty díky funkci automatického brždění plnou brzdnou silou využívá palubní kamery a radaru k rozpoznání cyklisty, varuje řidiče před bezprostředně hrozící kolizí a případně dá pokyn k zahájení automatického brždění. Vše je součástí systému automatického brždění a detekce chodců vyvinutého Volvo Cars.

Volvo a POC testování střetu auta s cyklistou

Jak testy probíhají? Helmy POC nasazené na hlavách figurín jsou připevněny k testovacímu zařízení, které figuríny za účelem různých měření vysílá v různých rychlostech a pod různými úhly do střetů s různými částmi kapoty stojícího automobilu Volvo. Dosavadní testy cyklistických helem byly v podstatě primitivní. Helmy se při testech pouští z různých výšek na rovný nebo zkosený povrch, přičemž neberou ve zřetel střet cyklisty s automobilem. Projekt Volva a POC má za cíl takové testování vylepšit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze