Spalovací motory končí i u dodávek Stellantisu. Koupíte je už jen s elektromotorem

2
Spalovací motory končí i u dodávek Stellantisu. Koupíte je už jen s elektromotorem
Fotografie: Citroën
  • Koncern Stellantis udělal rázný krok ke snížení flotilových emisí
  • Oblíbené užitkové modely kompaktní a střední třídy vstupují na tenký led

Pokud jste si plánovali objednat Citroën Berlingo, SpaceTourer či Jumpy, případně Peugeot Partner, Rifter či Expert nebo Opely Combo, Vivaro či Zafira ve spalovací verzi, máte smůlu. Stellantis totiž od ledna nečekaně ukončil možnost jejich zadání do výroby. Ponechal ji zatím ve Švýcarsku a Balkánu, avšak na území EU už si zmíněné modely objednáte pouze s elektrickým pohonem. A to ve všech případech stejným – elektromotorem s výkonem 100 kW (136 k) a baterií s brutto kapacitou 50 kWh, ve větších modelech pak za příplatek volitelně 75 kWh.

Dřívějších objednávek se změna netýká, stejně jako prodeje skladových vozů. Těch by měl být minimálně zpočátku u všech značek dostatek, proto neváhejte dlouho, pokud toužíte po úsporném dieselu 1.5 e-HDi či zážehovém tříválci. Kdo by neuspěl, má šanci se stavit u Citroënu pro starší model C4 SpaceTourer, který si zatím konvenční pohony v nabídce ponechává.

Diskuze ke článku
Jan Jakubík
Jan Jakubík
Lžete lidem! Opravte si nadpis článku, protože vyjádření "Spalovací motory končí i u dodávek Stellantisu" je lež jako věž!
Jan Effenberger
Jan Effenberger
Trochu kecáte, protože klasické nákladní dodávky se prodávají dál. Kompletní elektrifikace nákladních dodávek by totiž asi zlikvidovala nákladní autodopravu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze