Siemens uvádí na trh bateriový systém pro rodinné domy

10
Siemens uvádí na trh bateriový systém pro rodinné domy
  • Junelight Smart Battery je akumulátorový systém pro domy s vlastní výrobou elektřiny z obnovitelných zdrojů
  • Lithium-iontové úložiště kombinuje inteligentní a bezpečný energetický management s moderním designem

Nové bateriové uložiště Junelight Smart Battery vyvinuté společností Siemens koordinuje postupy prediktivního nabíjení a vybíjení v závislosti na prognóze výkonu fotovoltaického systému podle počasí a individuálním profilu spotřeby domácnosti. To znamená, že baterie je plně nabitá pouze v dobách s přebytkem fotovoltaické energie, čímž se minimalizují ztráty. Pomocí mobilní aplikace Junelight Smart App lze všechny energetické toky – od výroby přes skladování až po spotřebu a distribuci v síti – vždy sledovat v reálném čase. Skladovací kapacitu je možné kdykoliv flexibilně přizpůsobit individuálním potřebám, a to až do 19,8 kWh.

Systém tvoří až šest bateriových jednotek, každá s výkonem 3,3 kWh. To umožňuje časově neomezenou modulární expanzi – počet jednotek lze pružně přizpůsobit změnám v chování spotřebitelů, např. po připojení tepelného čerpadla nebo kvůli nabíjení elektrických vozidel. Standardní hardware Junelight Smart Battery je vybaven všemi příslušnými připojeními pro budoucí funkční rozšíření, např. pro nové funkce aplikace nebo funkce zahrnující inteligentní řízení spotřeby. Systém umožňuje snadné postupné rozšiřování prostřednictvím aktualizací softwaru.

Junelight Smart Battery získala cenu IF Design Award 2019 za vynikající design úložné skříně i mobilní aplikace. Úložná skříň se vyznačuje výrazným plochým designem a nabízí se v bílém nebo černém provedení. Mobilní aplikace byla oceněna zejména díky inovativnímu uživatelskému rozhraní a přehledné vizualizaci příslušných hodnot energie. „Siemens je světovým lídrem v oblasti velkokapacitních akumulačních systémů. Díky Junelight Smart Battery se ale nyní zaměřujeme na zcela novou cílovou skupinu, reagujeme na rostoucí požadavky po čisté energii a energetické soběstačnosti domácností. Toto domácí úložiště budeme na tuzemském trhu nabízet od poloviny roku 2019,“ říká Marek Smola, vedoucí úseku Nízké napětí divize Energy Management.

Diskuze ke článku
Carlos
to nejdůležitější v článku chybí a to je cena
Miroslav
Super, Ale také by mě zajímala cena :-D
Honza
Zadarmo ? Když to bude eko !
Veškerý problém je, že všichni přemýšlí - Čez, apod. jak si na tom nehorázně namastit kapsu a bohužel stát jim jde v na ruku-pokud uvolní pravidla a ceny budou příznivé či nějaké pobídky, tyto smart diverzifikovaná úložiště jim mohou stabilizovat soustavu, nemusí stavět atomovou elektrárnu a blbnout při její ochraně a systém bude bezpečnější -teroristé těžko napadnou milion bateriových úložišť v domech.
nedamse
No baterie je pěkná,ale jak dlouho vydrži?? a kolik za ni dáme??stači si koupit vrtačku z lit.bateriemi a po pár letech ji nabijete a druhý den jsou prázdne a při te ceně za kterou si je pořidite je lepši konzumovat běžnou elektřinu ze sítě

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze