Seriál Race for the Planet mapující premiérovou sezónu Extreme E vyjde zkraje léta

Seriál Race for the Planet mapující premiérovou sezónu Extreme E vyjde zkraje léta
Fotografie: Extreme E
  • Extreme E ve spolupráci s Neo Studios vydává dokumentární seriál pojednávající o fenoménu klimatických změn
  • Seriál má 5 dílů a vyjde na začátku léta
  • Dostupný bude na platformě Prime Video od Amazonu

Závod o planetu. Tak se v překladu jmenuje nový pětidílný seriál, který se zkraje léta objeví na platformě Prime Video, přibližující první sezónu inovátorského projektu Extreme E. Vyprávět přitom nebude „strohý “příběh jednotlivých závodů. Do nejodlehlejších koutů světa diváka zavede, aby mu ukázal zcela odlišný příběh. Příběh o tíživé změně klimatu, která prostupuje každodenním životem miliónů lidí a další bytostí na této Zemi.

Seriál má na svědomí produkční společnost Neo Studios, která se ve velké míře věnuje dokumentům ze sportovního odvětví. Na projektu spolupracovali i přední světoví vědci z renomovaných univerzit Oxford a Cambridge. V premiérové sezóně šampionátu Extreme E v roce 2021 se uskutečnilo celkem pět závodů. Každému z nich, i s ohledem na diametrálně odlišné prostředí, v němž se závodilo, je věnován právě jeden díl.

V něm diváci uvidí jednotlivé závody očima jezdců, týmu i podpůrného týmu a budou moci sledovat dramatické okamžiky závodů z jiné perspektivy. Hlavním cílem vzniku seriálu je však jediné – osvětlit důsledky klimatických změn v jednotlivých destinacích. „Jsme naprosto nadšení, že můžeme oznámit náš nový dokument Race for the Planet, který ukazuje nevyřčené příběhy ze zákulisí Extreme E na trati i mimo ni a bere diváky s námi na nejodlehlejší místa planety. Podařilo se nám zachytit, jaké je závodit a dýchat za Extreme E. Boříme bariéry, přinášíme autenticitu zobrazující vzestupy a pády motorsportu, výzvy a v podstatě i to, jak gladiátorské Extreme E je. Díky intimním myšlenkám nejlepších jezdců je tento dokument ještě více vzrušující a zábavný,“ říká marketingový ředitel Extreme E Ali Russell.

Jak již bylo naznačeno, Extreme E je o závodech na místech postižených klimatickou změnou. Série sdružuje nejlepší jezdce světa obou pohlaví, kteří proti sobě závodí ve dvoučlenných smíšených týmech. Své týmy na start postavily legendy motoristického sportu, jako je Michael Andretti, Chip Ganassi, Jenson Button, Lewis Hamilton nebo Nico Rosberg. Mezi závodníky figurují například devítinásobný mistr světa Rally Sébastien Loeb, Carlos Sainz starší, bratři Hansenovi nebo dvojnásobná vítězka W Series Jamie Chadwick.

Závodními speciály jsou elektřinou poháněné vozy SUV, konstrukčně podobné tomu, s čím Audi odjelo letošní Rally Dakar. S tím rozdílem, že v jejich útrobách se nachází čistě elektrický pohon. V letošní sezóně už byl odjet první závod, který se uskutečnil v poušti v Saúdské Arábii. Další je na programu 6.–7. července, kdy se pojede na Islandu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze