Segway se opět předvedl. Představil nejrychlejší koloběžku na světě

3
Segway se opět předvedl. Představil nejrychlejší koloběžku na světě
Fotografie: Segway
  • Nejvyšší rychlost modelu GT2 činí 70 km/h
  • Součástí výbavy je propracované odpružení a systém kontroly trakce

Americká společnost Segway představuje elektrickou koloběžku GT2, jak informuje electrek.co. V základní výbavě má 11" kola skrývají dvojici motorů o celkovém výkonu až 3 000 W. Pokud je to na vás až příliš, díky speciální mobilní aplikaci půjde výkon lehce omezit. Dvojice výkonných motorů však při plném nasazení pomáhá modelu GT2 jet rychlostí až neskutečných 70 km/h.

Maximální rychlost Segwaye GT2 je tak nejen na většině planety nelegální, ale pro nezkušené řidiče může být i nebezpečná. Výrobce ale dodává, že si stačí odskočit na závodní dráhu. Kola modelu GT2 mají speciální samoopravné pneumatiky s vnitřní tlumící náplní připomínající želé. 92 mm vysoký běhoun je také mnohem širší, než obvykle vídáme u většiny městských elektrických koloběžek. Stroj také dokáže zrychlit z 0 na 48 km/h za pouhé čtyři sekundy. Ve výbavě nechybí ani systém kontroly trakce, která pomáhá snížit výkon, když zaznamená prokluzování jednoho ze dvou kol.

Pro lepší jízdu je Segway GT2 vybaven dvojitým hydraulickým odpružením s nastavitelným tlumením. Odpružení musí být navíc dostatečně robustní, protože model GT2 je dimenzován pro maximální hmotnost jezdce až 150 kg, sám přitom váží 52 kg. Před řidičem je velký OLED displej, který poskytuje důležité informace o rychlosti, stavu baterie, jízdním režimu atp. A jak je to s dojezdem? Výrobce uvádí, že na jedno nabití ujede GT2 až 90 km, záleží však hodně na tom, jak rychle s ním budete jezdit. Novinka vstoupí do prodeje ve 2., nebo 3. čtvrtletí tohoto roku, zatím ale není známa cena.

Diskuze ke článku
Xrock Xhah
Xrock Xhah
Tady pan autor by měl dostat pár facek aby se probral. 70km/h a 3000w má dneska kde jaká koloběžka. Není problém koupit třeba 7000w. Nejrychlejší na světě?? Špatný vtip leda.
Světlonoš
Světlonoš
JJ i v době tohohle článku vím minimálně o jedný kolobrndě co měla maximálku 105 km/h a s výkonem je někde jinde. A ten největší vtip?.....zřejmě ani ona není nejrychlejší a nejvýkonnější co jde sehnat.
Takže šaškárna a nebo článek placenej výrobcem................................................

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze