Rozjela Tesla úspěšně velkovýrobu Modelu 3? První auta už čekají na své majitele

Rozjela Tesla úspěšně velkovýrobu Modelu 3? První auta už čekají na své majitele
  • Hned několik desítek Modelů 3 bylo natočeno ve Fremontu u distribučního centra
  • Do konce roku má Tesla co týden vyrobit tisíc aut, o čtyři měsíce později už 5 tisíc
  • Varianta Long Range urazí na jedno nabití až 500 kilometrů

Problémy Tesly s výrobou Modelu 3 už jsou poněkud ohrané. Zákazníci začínají ztrácet trpělivost a Tesla se tváří, jako že se nic neděje. Event, kde Elon Musk představil nejenom Teslu Semi, ale také druhou generaci Roadsteru, do jisté míry dokázal zamaskovat problémy, které Tesla s Modelem 3 má. Nyní to však vypadá, že se začíná blýskat na lepší časy.

Ve Fremontu u distribučního centra se podařilo zachytil hned několik desítek Tesel Modelu 3, které čekají na své zákazníky. Automobilka tvrdí, že do konce roku se jí podaří najet na slíbenou produkci, což je tisíc aut každý týden. Ke konci prvního čtvrtletí by mělo jít rovnou o pětinásobek. První zákazníci už dostali i mail, že si mohou nakonfigurovat svůj vůz.

Pojďme si připomenout, že k dispozici budou dvě varianty, a to Standard za 35 tisíc dolarů, tedy zhruba 782 tisíc korun bez DPH, a Longe Range za 44 tisíc dolarů, tedy 984 tisíc korun bez DPH. Tesla na vůz dává záruku 4 roky nebo 80 tisíc kilometrů. Na baterii je záruka osm let nebo 160 tisíc kilometrů. Pokud však toužíte po standardní verzi, pak si budete muset počkat. Nejdříve se počítá s výrobou verze Long Range a Standard by měl vstoupit do výroby někdy o této zimě.

Tesla Model 3 Long Range (E5)

Rozměry4 694 × 1 933 × 1 442 mm, 1 844 kg
Výkon258 kW
Baterie75 kWh, NACS, CCS Combo, Mennekess
Dojezd614 km (WLTP)

Zdroj: youtube.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze