Renault chce představit další elektrické modely. Pomůže mu s tím Nissan

Renault chce představit další elektrické modely. Pomůže mu s tím Nissan
Fotografie: electrek.co
  • Obě automobilky budou doslova kopírovat své vozy
  • Do tří let dorazí i plně elektrický městský crossover

Aliance Renault-Nissan bude do budoucna pracovat nejen na nových modelech se stejnou platformou, ale také na šetření nákladů. Je to důsledek současné doby a ne každému může být po chuti, že tyto dvě automobilky vlastně hodlají nabízet prakticky to samé. Bohužel podle autocar.co.uk to tak opravdu vypadá. Potvrdil to totiž sám ředitel značky Renault, Luca de Meo. Do dvou let tak na světové trhy dorazí dvojice elektrických modelů.

SUV dorazí ve dvou verzích

Použita má být modulární platforma CMF-EV, kterou využívá nedávno představený Nissan Ariya. Tento zásadní technický prvek pak čekejme i u dalších elektromobilů z dílny koncernu. Podle všeho se můžeme dočkat něčeho podobného, jako je koncept vozu Renault Morphoz. Novinka dorazí s pohonem dvou, nebo čtyř kol a na výběr budou dvě kapacity baterie (65 kWh s dojezdem 360 km a 90 kWh s dojezdem 500 km).

Vývojem „dvojčete“ Nissanu se pak významně ušetří náklady na vývoj a použitou techniku. Další elektrickou novinkou má být crossover, který by měl nahradit stávající Captur. I tento vůz nabídne čistě elektrické pohonné ústrojí, ačkoliv inspirací pro něj se stane současný Juke. Očekávejme tak opět dynamicky vypadající městský vůz, který pojme dva dospělé, dvě menší děti a nějaké to zavazadlo. Pohon obou náprav ale mít nebude.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze