Ředitel Volva nevěří vodíku, vsází místo toho na elektřinu

2
Ředitel Volva nevěří vodíku, vsází místo toho na elektřinu
  • Nároky na vodíkovou infrastrukturu je podle něj přílišná
  • Volvo plánuje představit první elektromobil v roce 2019

Ředitel Volva Hakan Samuelsson je přesvědčen, že budoucnost automobilového průmyslu tkví v elektrifikaci. Určitě můžeme souhlasit s jeho výrokem, že se v budoucnu rozloučíme s dieselovými motory, pan Samuelsson se ale nevybíravě zmínil také o vodíkovém pohonu, když doslova řekl: „Jediný způsob, jak se posunout dál v automobilovém průmyslu, je hybridizace a elektrifikace. Věříme, že hlavní motivací ke koupi nebudou nízké emise, nýbrž skvělá akcelerace a tichý a nenákladný provoz.“ Dodal, že předpokládá pokles ceny elektromobilů na úroveň srovnatelnou s dieselovými vozy. Vodíku nevěří zejména kvůli složitosti infrastruktury, kterou by musely vybudovat samy automobilky. Samuelsson svůj názor však nebere jako dogma a správně poznamenal, že se nikdy nemá říkat nikdy.

Volvo první elektromobil představí v roce 2019 a pravděpodobně půjde o konkurenta Jaguaru I-PACE. Švédská automobilka má k dispozici dvě velikosti platformy, do které umí vsadit elektrické pohonné ústrojí. Dosud se ještě nerozhodla, jestli dříve uvede menší nebo větší variantu. Jestli se šéfem Volva souhlasíte, nám dejte vědět v komentářích.

Zdroj: wardsauto.com

Diskuze ke článku
Adam Cvrček
Adam Cvrček
Takže to asi dopadne tak, že na jedné straně bude část automobilových značek s elektromobily a na druhé straně zbytek s vodíkovým pohonem v autech. Já osobně mám radši elektromobily ze stejných nebo podobných důvodů jako zmínil ředitel Volva.
alien5
No tak obe reseni ma svoje + - .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze