Red Dot Design Awards. Hned čtyři červené puntíky pro Hondu

Red Dot Design Awards. Hned čtyři červené puntíky pro Hondu
Fotografie: Petr Vomáčka, fDrive.cz
  • Historicky první quadruple pro Hondu, bodovala ve všech výrobních řadách
  • Vedle auta, motorky a skútru získal ocenění i přenosný generátor

V každoroční prestižní soutěži průmyslového designu Red Dot Awards se utkávají výrobci z nejrůznějších oborů, jejichž produkty hodnotí padesátičlenná mezinárodní odborná porota. Ta hodnotí nejen samotný design, ale také celkové kvality a splnění nejnovějších technických, sociálních, ekonomických a ekologických požadavků. Mezi adepty nechybějí samozřejmě ani auta a motocykly, přičemž v těchto dvou kategoriích se v posledních letech mimořádně daří Hondě. Loni například získaly ocenění v kategorii Produktový design Hondy Jazz e:HEV a Crosstar e:HEV, o rok dříve pak elektromobil Honda e vybojoval titul Red Dot: Nejlepší z nejlepších 2020.

Letos úspěšná série pokračuje, protože ocenění za produktový design si odnáší nová Honda HR-V. Je to výsledek zcela nového přístupu, v němž hraje roli nejen první dojem, ale i kompatibilita výrobku s každodenním životem a jeho schopnost plnit osobní potřeby a přání. Nové HR-V tak kombinuje jednoduchý a přitom přitažlivý design s prostorným a velice praktickým interiérem. Zároveň přináší inovace, protože v EU už se prodává pouze s moderním hybridem e:HEV, kombinujícím sériový a paralelní funkční princip, bez potřeby instalovat převodovku.

Dalšími oceněnými jsou univerzální cestovní motocykl Honda NT1100 a poloterénní skútr Honda ADV350, u nichž porota ocenila především inovativní vzhled a v případě motocyklu i tzv. proaktivní pohodlí. Pro nás možná poněkud méně obvyklým laureátem je přenosný generátor Honda EU32i. Ten totiž nabízí nejen nevšední výkon 3 200 W, ale také vstřikování paliva, vysokou spolehlivost a v neposlední řadě i kontrolu funkce prostřednictvím Bluetooth či aplikace v chytrém telefonu.

Technické parametry Honda HR-V (2021) e:HEV

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 340 × 1 866 × 1 582 mm, 1 377 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon (79 + 96) (107 + 131), točivý moment: 131 Nm / 4 500 ot/min
Baterie? (1,08 kWh využitelná kapacita)
Nabíjení
Spotřeba?, dojezd: 741 km
Cena od729 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze