Rallye čistých energií opět zavítá do Českého Krumlova

Rallye čistých energií opět zavítá do Českého Krumlova
Fotografie: Czech New Energies Rallye
  • Přípravy Czech New Energies Rallye 2021 jedou naplno
  • Navzdory nepříznivému vývoji pandemie koronaviru organizátoři věří, že se podaří odložený devátý ročník jihočeské rallye pravidelnosti ve dnech 21. a 22. května uspořádat

Zatímco před rokem měl organizační tým ÚAMK South Bohemia Rally Clubu a sportovní agentury ČK motorsport pro účastníky připravenou třídenní soutěž s atraktivními úseky situovanými mimo jiné i do rakouského příhraničí, kvůli aktuálnímu koronavirovému dění a změně předpisů Mezinárodní automobilové federace (FIA) musely přijít změny. „S ohledem na komplikace spojené s překročením státních hranic a omezením délky soutěže na maximálně 400 kilometrů došlo ke zkrácení programu pouze na dva dny. Jsme přesvědčeni, že díky stále rostoucím dojezdům elektromobilů nebudou mít posádky problém zdolat každou etapu na jedno nabití. Trasa bude náročná a frekvence měřených testů velmi intenzivní,“ vysvětluje ředitel Czech New Energies Rallye Pavel Kacerovský a dodává: „Oficiálně rallye začne pátečními přejímkami a startem v malebném prostředí Pivovarské zahrady, všechny přihlášené však rádi přivítáme, pokud to okolnosti dovolí, už ve čtvrtek večer na společenské akci v centru Českého Krumlova.

Czech New Energies Rallye

Během pátku a soboty zdolají posádky přibližně 380 kilometrů po stávajících i bývalých tratích souběžně konané Rallye Český Krumlov, aniž by musely během dne dlouhé hodiny nabíjet baterie. Kromě náročných měřených testů s distancí přesahující 200 kilometrů se účastníci soutěžní přehlídky čistých energií můžou těšit na bohatý catering a slavnostní vyhlášení vítězů s přejezdem cílové rampy pod krumlovským zámkem.

Rallye pravidelnosti s centrem v historickém jádru města UNESCO je stejně jako v minulých letech součástí mezinárodního seriálu FIA Electric and New Energy Championship. O světové body budou v jižních Čechách bojovat pouze elektromobily a zatím nepříliš rozšířená auta na vodík, pro vozy s hybridním či plynovým pohonem pořadatelé vypsali ÚAMK Českou trofej v ECO rallye pravidelnosti. O konečném pořadí v klasifikaci E-Rally Regularity Cupu přitom nebude rozhodovat pouze schopnost posádky přesně dodržovat stanovený rychlostní průměr na měřených zkouškách. Během Czech New Energies Rallye zároveň musí jet co nejúsporněji. Po dojezdu do závěrečného uzavřeného parkoviště se výsledky pravidelnosti a spotřeby zkombinují, přihlédnuto bude rovněž na technické parametry vozidla udávané výrobcem, přepočtené na takzvaný index energetické náročnosti. Šanci atakovat medailové příčky tak mají i velká, těžká a zároveň výkonná auta.

Czech New Energies Rallye

Další informace k 9. Czech New Energies Rallye 2021, která by se měla pořádat ve dnech 21. a 22. května, se budou v následujících týdnech průběžně objevovat na webových stránkách www.cner.cz.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze