První elektrifikovaný model od Mazdy dorazí na americký trh za dva roky

První elektrifikovaný model od Mazdy dorazí na americký trh za dva roky
Fotografie: Mazda
  • Jestli půjde čistě o elektromobil, plug-in hybrid nebo hybrid není zcela jasné
  • Mazda si pohrává i s myšlenkou postavit model s Wankelovým motorem

Automobilka Mazda jde tak trošku proti proudu. Přeplňovaným motorům se japonská automobilka bránila, co to jen šlo, a nedávno přišla s informací, že chce mít benzinový motor, který bude fungovat jako diesel. Zajímavé. Proto nás trošku překvapilo, že i Mazda se vrhne na elektrifikaci. CEO automobilky Masahiro Moro řekl, že elektrifikovaný model dorazí do USA v roce 2020.

Zda to bude čistě elektromobil, hybrid či plug-in hybrid není tak úplně jasné. Mazda si stále pohrává s myšlenkou postavit model s Wankelovým motorem. Je tedy otázka, co přesně má Mazda v úmyslu.

Wankelův motor má výhody v poměrně malých rozměrech. Naopak spotřeba nepatří mezi jeho silné stránky. Spekuluje se, že by Mazda mohla přijít s modelem, který by dostal prodlužovač dojezdu. Ten ostatně používá BMW i3 a ukrývá ho pod příplatkovou položkou výbavy zvanou REx neboli Range extender. Jak se to vše vyvine nevíme, takže si budeme muset počkat do roku 2020. Jisté však je, že s elektrifikací přijde na trh i další automobilka.

Zdroj: insideevs.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze