Prodejní cíle Audi v segmentu elektrifikovaných aut? 800 tisíc vozů v roce 2025

Prodejní cíle Audi v segmentu elektrifikovaných aut? 800 tisíc vozů v roce 2025
  • Minulý rok Audi prodalo okolo 1,8 milionu vozů
  • Stran verzí e-tron je momentálně v nabídce pouze Q7 a A3
  • Brzy dorazí i Audi A8 e-tron a nové elektromobily

Tu a tam se vyjádří nějaká automobilka o tom, kolik automobilů by ráda prodávala. V poslední době se tato otázka vztahuje zejména na elektrifikovaná auta, jako to teď udělalo Audi. Na jaká čísla se tato německá automobilka cítí?

Až se bude psát rok 2025, Audi by rádo prodávalo 800 tisíc elektrifikovaných vozů každý rok. To je celkem ambiciózní cíl. Za minulý rok Audi celosvětově prodalo 1,8 milionů vozů a z toho pouze 16 tisíc bylo elektrifikovaných.

Jiné elektrifikované modely než Q7 e-tron a A3 e-tron Audi nemá. Brzy však dorazí i Audi A8 e-tron a samozřejmě ofenzíva čistě elektrických modelů, jako je e-tron quattro nebo e-tron Sportback.

V roce 2018 začneme vyrábět Audi e-tron – první elektromobil ve svém segmentu, který je vhodný pro každodenní provoz. S dojezdem více než 500 kilometrů a mimořádnými zážitky z elektrické jízdy se toto sportovní SUV stane v nadcházejícím desetiletí vozidlem, po němž budou všichni toužit. A již v roce 2019 bude následovat emocionální varianta kupé v podobě sériové verze studie Audi e-tron Sportback, která vyvolá nadšení a svým vzhledem bude na první pohled prozrazovat, že se jedná o elektromobil,“ říká Rupert Standler, předseda představenstva společnosti Audi AG.

Už letos se můžeme těšit na první čistý elektromobil s logem Audi na kapotě. V útrobách bude 95kWh baterie, která má elektromobil pohánět až 500 kilometrů. Velikostně bude Audi e-tron quattro blízko Audi Q5, interiér se zase ponese v duchu Audi A8.

Zdroj: insideevs.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze