Prodeje elektromobilů v Česku opět stouply, v září se do vedení vrátila Škoda

Prodeje elektromobilů v Česku opět stouply, v září se do vedení vrátila Škoda
Fotografie: Škoda Auto
  • Registrace elektromobilů v Česku po krátkém poklesu opět stoupají
  • V září nejvíce registrací elektromobilů zaznamenala opět Škoda Auto
  • Od začátku roku se v Česku zaregistrovalo již 1 732 elektromobilů

Průběžně přinášíme měsíční výsledky prodejů, respektive registrací, elektromobilů v Česku podle dat SDA. V září se oproti srpnu i červenci registrace elektromobilů více než zdvojnásobily a za jeden měsíc se zaregistrovalo více elektromobilů než za celé prázdniny. Do vedení se překvapivě vrátila domácí automobilka.


Přestože to vypadalo, že domácí Škoda Auto už dodává poslední objednané kusy vozů Citigo-e iV, protože její registrace elektromobilů průběžně klesaly, v září překvapila počtem 73 zaregistrovaných elektromobilů v Česku. Tím se vrátila na první místo před Teslu, která si za prázdniny vedla lépe. Ta v září zaznamenala 48 registrací, Hyundai si připsal 33 registrací nových elektromobilů.

Od začátku roku 2020 do konce září se v Česku zaregistrovalo celkem 1 732 elektromobilů, z nichž 707 mělo na kapotě okřídlený šíp. Druhá je Tesla s 328 registracemi od začátku roku a třetí Hyundai, který jich má 270.


Pozitivní tedy je, že registrace elektromobilů v Česku po propadu za poslední tři měsíce opět začaly stoupat. Škoda Auto pak překvapila počtem registrovaných elektromobilů, protože se zdálo, že do konce roku už bude postupně jen klesat. Zajímavý bude vývoj v následujících měsících, ale aby se dostala na avizovaných 2 000 dodaných elektromobilů pro český trh za rok 2020, musela by prodeje v následujících třech měsících navýšit ještě mnohem více.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze