Přes 50 měst v Polsku už elektrifikovalo část vozového parku MHD

Přes 50 měst v Polsku už elektrifikovalo část vozového parku MHD
Fotografie: Solaris
  • V Polsku už jezdí 600 elektrobusů od výrobce Solaris
  • Elektrobusy Solaris Urbino jezdí už v 52 polských městech

Polské město Zduńska Wola zavádí novinky ve veřejné dopravě nákupem bezemisních elektrobusů, které mají zlepšit kvalitu cestování obyvatel. Společnost Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji objednala první 4 elektrobusy od firmy Solaris Bus & Coach již na začátku roku 2022. Koncem prosince pak bylo ukončeno výběrové řízení na nákup dalších dvou elektrických midibusů Urbino 9 LE. Podle zveřejněné tiskové zprávy byla smlouva podepsána 17. ledna 2023.

Dalším polským městem, které hodlá modernizovat svůj vozový park, je Štětín, které s firmou Solaris podepsalo smlouvu 23. ledna 2023. Předmětem smlouvy je nákup dvou elektrobusů Urbino 18. Nové vozy budou předány dopravci na přelomu let 2023 a 2024. Nejedná se však o první koupi města, neboť prvních osm elektrobusů město zakoupilo již v roce 2021. Dne 23. ledna 2023 podepsalo s firmou Solaris smlouvu také město Piotrków Trybunalski, a to na nákup pěti elektrobusů, které by měly být městu dodány v prvním čtvrtletí roku 2024. Město již dříve zakoupilo od Solaris sedm elektrobusů, jejichž dodání je naplánováno na konec srpna tohoto roku.

Všechny elektrobusy poskytnou vysoký komfort a přispějí ke zkvalitnění služeb městské hromadné dopravy. Nové vozy také pomohou zlepšit životní prostředí a snížit znečištění ve městech. Elektrobusy Urbino jsou již přítomny v ulicích 52 polských měst, a to v celkovém počtu 600 kusů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze