Přepravce PPL přechází na elektřinu. Uzavřel partnerství s firmou ChargeUp

Přepravce PPL přechází na elektřinu. Uzavřel partnerství s firmou ChargeUp
Fotografie: PPL ČR
  • Zatím bude vybudováno 50 nabíjecích míst
  • Nabíjet půjde i mimo depa v rámci veřejných nabíječek

Firma ChargeUp uzavřela partnerství s jednou z hlavních zásilkových společnostní operující na českém trhu – firmou PPL. Balíkovému přepravci dodá 50 dobíjecích stanic do jednotlivých regionálních dep a připojí je do řídícího systému ChargeUp CPO. Pro autorizaci dobíjení řidičům PPL poslouží chytrá aplikace a nabíjecí karty ChargeUp. Firma tak podpoří PPL na cestě k zelené logistice, která bude pokračovat v následujících letech instalací dalších až stovek dobíjecích bodů.

PPL plánuje v rámci ČR pro svou elektrifikovanou flotilu vybudovat vlastní dobíjecí infrastrukturu, kterou dodá a nainstaluje společnost ChargeUp ve spolupráci se španělským výrobcem dobíjecích stanic Circontrol. Aktuálně jde o pět desítek dobíjecích stanic, do konce příštího roku by měl jejich počet dosáhnout stovky. „První etapa projektu se bude týkat 15 regionálních dep a jsme potěšeni, že si společnost PPL CZ zvolila řešení ChargeUp. Naší velkou konkurenční výhodou byla komplexní nabídka, tým zkušených lidí a flexibilita,“ říká Radim Kašpárek, produkční ředitel společnosti ChargeUp. Další fáze rozšíření a výstavby dobíjecí infrastruktury v ostatních depech společnosti PPL CZ je naplánována na následující tři roky.

Součástí dodávky je i projektová příprava a dokumentace, zajištění kabelových rozvodů, silno a slaboproudu a instalace samotných dobíjecích stanic. Dobíjecí stanice budou připojeny do řídicího systému ChargeUp CPO, pomocí kterého bude PPL stanice vzdáleně spravovat a monitorovat. Na depech, kde je problém s rezervovanou kapacitou elektřiny, bude instalován i tzv. Dynamic Load Management pro chytré řízení zátěže, který rozdělí dostupný výkon mezi aktivní dobíjecí body. Prostřednictvím chytré mobilní aplikace ChargeUp ESP i RFID karet se budou moci řidiči PPL CZ autorizovat a spouštět dobíjení svých elektrických vozidel, a to nejen ve vlastní síti v depu, ale i na stovkách veřejných dobíjecích stanic v ČR a v zahraničí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze