Premiéra plug-in hybridního Leonu Cupra proběhne 20. února

Premiéra plug-in hybridního Leonu Cupra proběhne 20. února
  • Techniku má využívat stejnou jako Škoda Octavia RS iV
  • V nabídce bude také verze s výkonem přes 300 koní, která však nejspíše nebude sázet na žádný druh elektrifikace

SEAT Leon už má premiéru za sebou a dorazil do nabídky také v plug-in hybridní verzi. Není tajemství, že pokud byste přeci jen chtěli pod kapotou pár koní navíc, tak si budete muset počkat na plug-in hybridní Leon Cupra.

Leon Cupra

Jak píše carscoops.com, premiéry se další vůz Cupra dočká 20. února. Tedy ještě před ženevským autosalonem, kde pak proběhne první veřejné představení. Cupra tedy podobně jako SEAT vůz ukáže na tiskové konferenci vysílané online. Prodeje ve vybraných zemích mají začít ještě koncem letošního roku.

Spekuluje se, že plug-in hybridní Cupra nabídne kombinovaných 245 koní. Baterie má mít 13 kWh a papírový dojezd by měl být až 60 kilometrů. Jednat se tedy bude o stejný motor, jaký má dostat Škoda Octavia RS iV. Avšak Cupra s velkou pravděpodobností později představí i Cupra Leon R, což je sice nepotvrzené, ale má se jednat o ještě silnější variantu.

Tu by měl hnát dopředu dvoulitrový benzinový čtyřválec, který má využívat také Volkswagen Golf R. Očekává se výkon vyšší než 300 koní, pohon všech kol a zrychlení z klidu na sto pod pět sekund. Nejostřejší verze však nejspíše nebude spoléhat na žádný druh elektrifikace.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze