Přejde GM na nový typ bateriových článků od Tesly?

1
Přejde GM na nový typ bateriových článků od Tesly?
Fotografie: GM
  • GM má přejít na kulaté články baterií s formátem 4680
  • Kvůli přechodu se má rušit investice do nové fabriky s LG Energy Solution

General Motors chce podle electrive.com přejít z pouzdrových článků LGES na kulaté články baterií. Podle dostupných informací je změna formátu článků i důvodem, proč společnosti GM a LG Energy Solution neuskuteční plány na čtvrtou společnou továrnu na baterie v USA. Místo této investice se však hovoří o stavbě nové fabriky v Indianě se zcela novým investorem. To však americký výrobce nepotvrdil.

Nově chystaná platforma značky určená čistě pro elektromobily má používat jen kulaté články formátu 4680 (průměr 46 milimetrů a výška 80 milimetrů), je tedy pravděpodobné, že půjdou ve stopách Tesly. Tomu i napovídá fakt, že Tesla oznámila, že díky novým investicím dokáže vyrobit bateriové sety s označením 4680 až pro 1 000 aut za týden. Takže i když se články objevují v Modelu Y a v Tesle Semi či chystaném Roadsteru 2, je tu možnost na odběr mimo Teslu.

Diskuze ke článku
Víťa Vacek
Víťa Vacek
Naposledy upraveno: 1. 2. 2023 10:31
jj, nejdříve velký humbuk, jak si vyvíjejí tu nejlepší technologii (Ultium platform) a nakonec použijí to samé co Tesla. Co dodat? Asi už jen citát Bidena:

"Mary, you electrified the entire automobile industry. I'm serious. You led — and it matters!"

Toto zarámovat! Myslel jsem, že takováhle ohromná korupce není v civilizovaném světě možná. (máme přeci všichni demokracii :))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze