Přečtěte si, co na nový Jaguar I-PACE říká tenisová hvězda Andy Murray

Přečtěte si, co na nový Jaguar I-PACE říká tenisová hvězda Andy Murray
  • Držitel wimbledonského poháru Andy Murray nahradil svůj Jaguar F-PACE modelem I-PACE
  • Andymu vyhovuje dlouhý dojezd a možnost naložit do auta vše, co potřebuje
  • Překvapilo ho rovněž, jak hladké svezení Jaguar I-PACE nabízí

Elektrické SUV Jaguar I-PACE sklízí úspěch po celém světě a i my jsme z něj byli během pětidenního testování nadšení. Vše navíc stvrzuje prestižní ocenění Auto roku 2019, které I-PACE před pár dny obdržel v Německu. Elektrická kočka se líbí i známému tenistovi Andy Murraymu, který nahradil svůj Jaguar F-PACE právě modelem I-PACE.

Zdroj: autoexpress.co.uk

Jaké jsou jeho dojmy z auta a co se mu na jízdních vlastnostech elektrické kočky líbí nejvíc, to prozradil v rozhovoru pro magazín Auto Express. Hned na začátek držitel wimbledonského poháru prozradil, že ho Jaguar mile překvapil. Není to auto, od kterého se očekával úspěch, jakého I-PACE dosáhl, a oproti německým automobilkám, které mají lepší zázemí, neměl ideální startovací pozici. Podle Murrayho mu to tak trochu připomíná jeho vlastní kariéru – sám se totiž setkal s doopravdy silnými soupeři zvučných jmen a dokázal nad nimi zvítězit, i když nebyl favoritem.

Jaguar je skvělá britská značka, která se od dob mého mládí hodně změnila. Nyní vytváří moderní auta, jako třeba ta elektrická. Také je jednou z prvních společností, které se do těchto vod pustily, a I-PACE je skvělým autem k svezení,“ řekl tenista Auto Expressu.

Rozdíl mezi předchozím automobilem Andy Murrayho a novým I-PACEm podle jeho slov spočívá hlavně ve zvuku. I-PACE s elektromotorem totiž oproti F-PACE nevydá ani hlásku (maximálně tu virtuální). Zároveň dodává, že svezení s I-PACEM je až překvapivě hladké. Chválí si také možnost naložit do auta vše, co potřebuje, a to včetně čtyřčlenné rodiny. Dostatečná mu přijde i dojezdová vzdálenost okolo 400 km. Na otázku, co si skotský rodák Murray, který momentálně žije v Oxfordu, myslí o četnosti dobíjecích stanic, tenista přiznává, že veřejných dobíjecích stanic využil pouze jednou, a kdyby se na cestu lépe připravil, nemusel by auto venku ani dobíjet. Od té doby pravidelně nabíjí svůj elektrický Jaguar doma.

Technické parametry Jaguar I-PACE 2018

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 682 × 1 895 × 1 565 mm, 2 133 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon294 kW, 400 koní, točivý moment: 696 Nm
Baterie90 kWh (84,7 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 100 kW, palubní: 7 kW,
SpotřebaKombinovaná: 21,2 kWh / 100 km, dojezd: 480 km
Cena od2 441 453 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze