PRE už má 200 nabíjecích stanic, 10 z nich je u OMV

Fotografie: fDrive.cz
  • PRE provozuje již 200 nabíjecích stanic po celém Česku
  • Zároveň spustila desátou nabíjecí stanici u čerpací stanice OMV
  • Do konce letošního roku budou nabíjecí stojany PRE u 44 stanic OMV

PRE pokračuje v rychlém tempu výstavby a spouštění nabíjecích stanic. Zatímco na podzim 2020 překročila Pražská energetika magickou hranici 100 spuštěných nabíjecích stanic, nyní v únoru 2021 již oslavila spuštění dvousté nabíjecí stanice. Velký skok má na svědomí jak zprovoznění množství nabíjecích bodů na trafostanicích v Praze, tak postupné spouštění rychlých a ultrarychlých stanic v regionech. Všechny nabíjecí stanice PRE naleznete v naší mapě nabíjecích stanic.

PRE má 200 nabíjecích stanic, 10 u OMV – rozhovor

Právě nabíjecí stanice v Prostějově, která byla spuštěna 26. února 2021, je tou jubilejní 200. nabíjecí stanicí v síti PRE. Zároveň jde o desátou nabíjecí stanici v rámci společného projektu PRE a OMV, přičemž do konce letošního roku bychom měli nabíjecí stanice PRE nalézt u všech 44 čerpacích stanic OMV vybraných do projektu napříč republikou. My jsme u slavnostního zprovoznění nabíjecí stanice v Prostějově nechyběli a využili jsme možnost vyzpovídat jak zástupce OMV, tak PRE v krátkém rozhovoru.

Společný projekt PRE a OMV, který byl zahájen v loňském roce a vychází vstříc rostoucí skupině majitelů elektromobilů i hybridních automobilů, úspěšně pokračuje. Řidiči mohou nabíjet své automobily poháněné elektřinou již na deseti rychlonabíjecích stanicích PREpoint instalovaných u sedmi čerpacích stanic OMV. Díky umístění jednotek přímo na čerpacích stanicích navíc mohou během nabíjení využít zázemí OMV k osvěžení a občerstvení. Dobíjecí stanice PREpoint jsou nyní v provozu u čerpacích stanic OMV v Havlíčkově Brodě, Hodoníně, Modřicích, Nýrsku, Prostějově, Přešticích a Příbrami. Na každé zmíněné lokalitě je k dispozici jedna nebo dvě rychlodobíjecí stanice PRE s výkonem 50 kW nebo 75 kW s tím, že výkon některých z nich bude možné dle poptávky a vytíženosti zvýšit v budoucnu až na 150 kW. Těchto nových 10 nabíjecích stanic v síti PREpoint je součástí komplexního projektu Páteřní sítě, v němž se Pražská energetika zavázala vybudovat do roku 2022 celkem 125 DC rychlodobíjecích stanic na 103 lokalitách ve všech regionech České republiky.

Nová nabíjecí stanice PRE v Prostějově u čerpací stanice OMV

Spolupráce s Pražskou energetikou navazuje na naši snahu vycházet v rámci filozofie We Care More vstříc všem řidičům. Dobře si uvědomujeme rozvíjející se trend elektromobility a chceme majitelům vozů na alternativní pohon poskytnout zázemí a služby na nejvyšší úrovni,“ říká Michal Janda, marketingový manažer společnosti OMV Česká republika.

V polovině září jsme společně otevřeli první dvě rychlodobíječky PREpoint u čerpací stanice OMV v Příbrami. Díky spolupráci s OMV můžeme zásadním způsobem rozšířit naši síť v místech, která jsou pro majitele elektromobilů vhodná k odpočinku a občerstvení. Pozitivní ohlasy řidičů správnost našeho rozhodnutí jen potvrzují,“ říká Vojtěch Fried, vedoucí oddělení Elektromobilita a Smart City společnosti Pražská energetika.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze