PRE dotahuje lídra trhu. Otvírá 400. stanici jen 6 týdnů po něm

5
PRE dotahuje lídra trhu. Otvírá 400. stanici jen 6 týdnů po něm
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Prozatímní dvojka českého trhu míří na nejvyšší pozici
  • Aktuálně provozuje už 400 veřejných nabíjecích stanic

PRE dnes otevřela jubilejní 400. nabíjecí stojan. Jde o standardní Hypercharger 75 kW ve dvou kusech umístěný na odpočívadle s čerpačkou Mikulášov na 96. kilometru D1 směr Ostrava. V protisměru na stejném místě už nějakou dobu stojí rychlonabíječka MOL doplněná AC stojanem ČEZ. Jde zároveň o 40. lokalitu PRE na čerpacích stanicích OMV. Ve směru na východ tak dochází k vítanému zahuštění nabíjecích služeb a zároveň vyplnění mezery mezi velkou stanici E.ON Vystrkov, jejíž jediný UFC stojan bývá často obsazen, a další E.ON v Měříně, která ovšem vyžaduje sjet z dálnice. Pro úplnost dodejme, že k dispozici je Inonity v Pávově, jenže její cenová politika nevyhovuje každému. Tato stanice završila projekt pokrytí páteřních tahů v Česku 125 rychlými stojany PRE. Budování modrých nabíječek u čerpaček OMV však nekončí; toto úspěšné spojení má dát česku dalších 45 lokalit s rychlým nabíjením.

Před půlrokem jsme vás informovali o slavnostním otevření 300. nabíjecí stanice a zároveň první s plánovaným výkonem 300 kW. Znamená to tedy, že PRE zásadně akceleruje jejich výstavbu a chce být v dohledné době jedničkou v počtu nabíjecích stanic v Česku. Aktuálně tento titul patří ČEZ, který slavil čtyřstý nabíjecí stojan před pouhými šesti týdny.

Stanice D1 Mikulášov nabízí celkem 3 vyhrazená místa u dvou stojanů Hypercharger 75 kW. Kromě CCS jsou tu k dispozici i přípojky CHAdeMO
Diskuze ke článku
Pavel Haska
Pavel Haska
Vyzkoušeno již před oficiálním otevřením :D Doporučuji i kvůli zázemí, které nabízí samoobslužná restaurace, kde se dobře vaří. Vystrkov tohle bohužel nenabízí.
Martin Lacina
Martin Lacina
Jj. A hlavne stavi vetsinou alespon 75kW a ne jako CEZ ty jejich hrozne predpotopni ABB Terry, na kterych se vetsina aut podiva s bidou na 46kW. Uzi ten EON stavi alespon 60kW.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze