Praha má patřit elektromobilům, přeje si primátorka Krnáčová

  • Do nejužšího centra Prahy se v budoucnu mají dostat jen elektromobily
  • Za tři roky mají v centru elektrobusy kompletně nahradit běžné autobusy

Některé městské části Prahy (konkrétně 1, 2, 3 a 9) aktivně pracují na inovacích v dopravě. Mezi priority patří právě rozvoj elektromobility. Místostarosta Prahy 1 Richard Bureš říká, že nejdůležitější je vybudovat dostatečnou síť nabíjecích stanic.

Primátorka Prahy Adriana Krnáčová však v rozhovoru pro server IHNED.cz nastínila vlastní představu budoucnosti dopravy v Praze. Alespoň z nejužšího centra by ráda vyhnala automobily se spalovacími motory. Vjezd by byl povolen jen elektromobilům. Sama ale také zdůrazňuje problém s nedostatkem nabíjecích stanic. Již kvůli tomu vyjednává s památkáři. Stejně tak bude potřeba definovat, co přesně do onoho „nejužšího centra“ spadá.

Podporou elektromobilů to ovšem nekončí, podle Krnáčové by se již za tři roky ve zmíněném užším centru měly běžné autobusy nahradit moderními elektrobusy. Spolu s metrem a tramvají by doplnily projekt kompletní elektrické MHD. Alespoň tedy v dosud nevymezeném centru.

V plánu je i nákup elektromobilů jako referentských vozů. Město by si na jejich provozu samo vyhodnotilo jejich výhodnost.

Zdroje: archiv.ihned.cz, prazsky.denik.cz, DPP

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze