Potvrzeno! Příští generace BMW řady 7 bude elektromobil

Potvrzeno! Příští generace BMW řady 7 bude elektromobil
Fotografie: bmw.com
  • Půjde o nejvýkonnější model v historii BMW
  • Mluví se o výkonu až 670 koní v případě BMW i7S
  • Dojezd slabší verze se 100kWh baterií by se měl pohybovat okolo 600 kilometrů

Německá automobilka má sice v nabídce BMW i3, ale s elektromobilem na nové platformě stále vyčkává. Víme, že půjde o BMW iX3, ale zatímco konkurence, jako je Mercedes, Audi nebo Jaguar, své elektromobily prodává, BMW zatím stojí v pozadí.

Pokud se podíváme na trh elektrických limuzín, zde by BMW tolik zaspat nemělo. Automobilka potvrdila, že další generace řady 7 bude k dispozici i jako elektromobil, jak píše electrek.co. Půjde proti Mercedesu EQS, ale do podobné kategorie bychom mohli zařadit také Audi e-tron GT či Teslu Model S, ačkoli jde o trochu jinak zaměřená auta.

Nová generace řady 7 bude k dispozici se čtyřmi variantami pohonu: benzín, nafta, hybridní plug-in a plně elektrický. Všechny budou stát na stejné architektuře. Nejvýkonnější řada 7 bude plně elektrická!“ řekl CEO automobilky BMW Oliver Zipse.

Už v minulosti se mluvilo o tom, že nejvýkonnější model z řady 7 bude právě elektromobil. Přesný název bude s velkou pravděpodobností BMW i7. Spekuluje se o baterii o kapacitě 100 kWh a dojezdu až 600 kilometrů. Plánuje se však také BMW i7S, právě to má mít nejvíce koní v historii automobilky. Výkon by mohl být kolem 670 koní. Nová generace BMW řady 7 má dorazit na přelomu roku 2021 a 2022.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze