Porsche již na zítřek chystá premiéru Taycanu s pohonem zadní nápravy

1
Porsche již na zítřek chystá premiéru Taycanu s pohonem zadní nápravy
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Nová verze by měla být nejúspornější z celé nabídky
  • Pohon zadní nápravy umožní zvětšení kufru vpředu
  • I cenově by se měl Taycan se zadním pohonem stát mnohem dostupnějším

Podle carbuzz.com se již zítra odhalí Taycan s pohonem zadní nápravy. Do nabídky automobilky Porsche tak míří dlouho očekávaná varianta, která nadchne především zaryté automobilové fanoušky a řidiče, kterým pohon všech čtyř kol vůbec nic neříká. Taycan byl přitom až doposud k dostání jen jako čtyřkolka, alespoň tedy na evropském trhu. Současně se Taycan s pohonem zadní nápravy stane naprostým základem nabídky, takže lze předpokládat i o něco menší cenu.

Porsche ale evropské zákazníky trošku nechává v pozadí, jelikož na čínském trhu si premiéru Taycan s náhonem na zadek již odbyl. Teprve nyní se chystá příchod do Evropy a USA. Součástí příchodu nové varianty budou zřejmě i nové laky karoserie, vůz nabídne větší přední kufr a některé prvky výbavy, které ještě více okoření už tak dokonalý sportovní elektromobil z dílny Porsche. Je dobré připomenout, že nová základní verze využije baterii o kapacitě 79,2 kWh a místo dvou elektromotorů se ve voze objeví jen jeden.

Ten by měl produkovat přibližně 402 koní a nebude chybět systém pro kontrolou startu. Dorazit by mělo i silnější provedení, které nabídne větší kapacitu baterií a o něco vyšší výkon. Prakticky by se tak jednalo o ekvivalent k Taycanu Turbo, jen s tím rozdílem, že bude chybět pohon všech kol. Pokud se vše stane realitou, máme před sebou příchod možná nejzábavnějšího elektromobilu tohoto roku.

Technické parametry Porsche Taycan 4S Performance Battery

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 963 × 1 966 × 1 381 mm, 2 140 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon390 kW, 530 koní, točivý moment: 640 Nm
Baterie79,2 kWh (71 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 225 kW, palubní: 22 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 25,6 kWh / 100 km, dojezd: 407 km
Cena od3 020 000 Kč