Polestar 5 se poprvé ukázal světu. Vypadá famózně

Polestar 5 se poprvé ukázal světu. Vypadá famózně
Fotografie: Polestar
  • Sériový Polestar 5 se ukáže až v roce 2024
  • Veřejnost však byla seznámena s jeho definitivní podobou už dnes

Polestar zvolil originální marketingovou metodu, jak veřejnost nalákat na své chystané gran turismo Polestar 5. Na YouTube postupně zveřejňuje epizody seriálu Precept: from Concept to Car, ukazující postupnou proměnu konceptu Precept v sériový Polestar 5. V jeho zatím poslední, třetí části, je vidět kompletní vzhled tohoto ambiciózního, sportovně střiženého elektromobilu. Ten půjde proti proudu, v němž většina automobilek podobné, atraktivní, avšak nepříliš praktické modely postupně ukončila. Jenže Polestar dělá věci natolik jinak, že by mu podobná robinzonáda mohla projít.

Polestar 5 vstoupí do arény v roce 2024 a je vnímán jako budoucí konkurent Tesly Model S, Lucidu Air či Porsche Taycan. Koncept Precept je proti nim však citelně menší, rozdíl v délce cca 30 cm reprezentuje rozdíl třídy. Rozměry (stejně jako téměř žádné další podrobnosti) o sériovém Polestaru 5 zatím neznáme, pokud se ale podrží podobných proporcí, je spíše pravděpodobné, že půjde po krku vozům kalibru BMW i4 či případné elektrické obdobě Audi A5.

Z videa lze něco o detailech sériové verze přeci jen vykoukat. Například náhradu původních protisměrně otvíraných zadních dveří bez B-sloupku přeci jen konvenčnějším klasickým řešením a také náhradu vnějších kamer konvenčnějšími zpětnými zrcátky. Také rozměry kol se na první pohled zdají méně extrémní. Jinak se ale tvary podržely hodně odvážného konceptu až neuvěřitelně věrně, uvidíme, snad v příštích dílech seriálu, kolik toho zbylo z odvážně navrženého interiéru. Přeci jen realita výrobních nákladů dokáže přiškrtit i zdánlivě bezedné čínské penězovody.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze