Podle zaměstnanců Tesly nastávají zpoždění kvůli velkému počtu zmetků

1
Podle zaměstnanců Tesly nastávají zpoždění kvůli velkému počtu zmetků
Fotografie: tesla.com
  • Spekuluje se, že až 40 procent dílů má nějaký nedostatek
  • Tesla údajně posílá k montáži i vadné komponenty vlastní výroby
  • Automobilka k celé „kauze“ vydala své oficiální stanovisko

Tesla a její problémy s výrobou, pozdní dodávky zákazníkům a další různé problémy jsou věcí, o které se mluví často. Každopádně Tesla jako taková je velkým průkopníkem elektrických aut a přišla s mnohým, co automobilový trh pozitivně ovlivnilo.

Dalším velkým problémem Tesly zůstává i fakt, že její zaměstnanci, ať už současní nebo bývalí, rádi mluví. Ostatně jako nyní. Skupina zaměstnanců Tesly tvrdí, že automobilka má problémy se sestavováním nových modelů především z důvodu špatné kvality komponentů od dodavatelů.

Spekuluje se, že až 40 procent dodaných komponentů se musí vracet nebo přepracovat. Tyto problémy jsou důvodem zpožděných dodávek Tesly Model 3. Tesla údajně posílá i špatné komponenty ze své vlastní továrny ve Fremontu do své továrny v Kalifornii, kde probíhá montáž.

Tesla celou záležitost okomentovala následovně. „Každý Model S nebo X musí na montážní lince projít stovkami kontrolních a zkušebních bodů. Na konci je každé vozidlo podrobeno dalšímu procesu kontroly kvality zahrnujícímu více než 500 dalších kontrol a zkoušek. Většina problémů zjištěných na konci je velmi malá a je vyřešena během několika minut.“

Zdroj: carscoops.com