Podívejte se, jak bude vypadat Tesla Gigafactory v Berlíně

Podívejte se, jak bude vypadat Tesla Gigafactory v Berlíně
Fotografie: Tesla Motors
  • Její podobu odtajnil Elon Musk
  • Hlavní budova má mít rozměry 698 × 310 metrů

Zatímco výstavba Gigafactory Tesla na okraji Berlína probíhá, Elon Musk dal konečně nahlédnout, jak samotná továrna bude vypadat. Jde přitom o první možnost seznámit se s budoucí podobou objektu.

Hlavní kampus továrny vypadá moderně a vzhledem k lokaci stavby je obklopen velkým množstvím stromů, což z něj činí příjemně vyhlížející pracovní prostředí. Podle informací, které přinesl insideevs.com, má hlavní budova měřit 698 metrů na délku a 310 metrů na šířku. Doplněna posléze bude několika menšími objekty. V přiloženém videu se můžete podívat, jak to v těchto dnech vypadá na staveništi.

Vzhledem k ekonomickým přínosům stavby a následnému zahájení provozu továrny bylo mezi kandidáty hned několik zemí včetně Česka. Nakonec Tesla v listopadu 2019 ukázala na Berlín. Ve zdejším závodu se budou vyrábět zejména baterie, pohonná ústrojí pro veškeré vozy automobilky, ale i Tesly Model 3 a Model Y. Produkce Modelu Y se spustí ve druhé polovině roku 2021. Výstavba továrny má být dokončena v červenci téhož roku.

Německá továrna známá též pod názvy Giga Berlín, Gigafactory Europe nebo Gigafactory 4 má poskytnout pracovní místo až 10 tisícům lidí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze