Placené nabíjení u Lidlu nabírá finální podobu. Známe ceny

8
Placené nabíjení u Lidlu nabírá finální podobu. Známe ceny
Fotografie: Roman Havlín, fDrive.cz
  • Na zpoplatnění nabíjení upozorní nový odstín pozadí nabíjecí stanice
  • Platby za nabíjení elektromobilů se spustí nejpozději začátkem září

Ani ne před týdnem jsme vás informovali o plánu obchodního řetězce Lidl zpoplatnit nabíjení na svých nabíjecích stanicích. Ještě dnes je stále možné nabíjet zdarma, avšak začátkem září se vše změní. Lidl se pustil do přestavby jednotlivých nabíjecích ploch a mění jejich barevné pozadí. Jako první přišla na řadu prodejna na pražském Barrandově a místo klasické zelené se bude kolem nabíječky nacházet modrá. Ta má zřejmě již na dálku upozornit na to, že zde nikdo nic zdarma nedostane. Postupem času budou na všech prodejnách vyměněna barevná pozadí, pak už nebude nic bránit tomu, aby si Lidl účtoval různé částky za nabíjení elektromobilů nejen v rámci nákupu.

Kdo má například plug-in hybrid, toho bude 1 kWh stát 5,90 Kč včetně DPH. Majitelé elektromobilů, kteří budou chtít nabít maximální rychlostí 50 kW skrze DC, si logicky připlatí, avšak ne o tolik. Konkrétně se jedná o částku 6,90 Kč za 1 kWh. Nabití elektromobilu s kapacitou baterie 80 kWh tak vyjde u Lidlu na 552 Kč. Nic z toho by se ale nemuselo stát, kdyby někteří majitelé elektromobilů (a například i kurýrní služby) byli ohleduplní k ostatním a nenechávali zde zbytečně dlouho své vozy.

Nová podoba nabíjecí stanice Lidl

Podle zaslaného vyjádření ze strany vedení společnosti Lidl se ceny nabíjení mohou časem změnit. Lidl byl ke zpoplatnění nabíjení dle jeho vyjádření donucen kvůli neustálému navyšování cen elektřiny i rostoucímu počtu elektromobilů na českých silnicích. Dobrou zprávou ale je, že Lidl plánuje integrovat funkci dobíjení do zákaznické aplikace Lidl Plus.

Diskuze ke článku
Martin
Martin
Naposledy upraveno: 4. 8. 2022 13:44
No konečně na to přišli. Nic si nekoupí a ještě nabijí zadarmo. No to bych se styděl !
Dini Dini
Dini Dini
No hurá, už nebudu muset do Lidlu. Posledně mě to nabíjení zadarmo stálo litr, měli slevy. Tím pádem budu ale chodit do Billy co mám u baráku a tam je velký částečně zastřešený parkoviště. Začínají mě tam štvát řidiči aut, protože to parkoviště je zadarmo a já - i když chodím pěšky - jim ze svýho to parkoviště platím. Zasadím se o zpoplatnění na úroveň nákladů na údržbu a odpisů, předpokládám to bude tak 30Kč/hod?
Karel Schmidt
Karel Schmidt
Nic není zadarmo a Lidl to bude moct využít k odměnám pro zákazníky a různým akcím.
Jara Pihrt
Jara Pihrt
Zapomněli jste dodat, že uctuji min. poplatek za nabíjení cca 100Kc. Musíte tedy nabit min. 15kWh, abyste se dostali na tu cenu za kWh. Takže mě se tam se starším leafem vůbec nevyplatí nabíjet. Jedaině bych to tam nechal těch 90min a musel mít prázdnou baterii. Ten chademo konektor tedy můžete odříznout a dat do sběru. Místo toho, aby se tam střídali auta po 10 min., tak tam budou nabíjet auta dlouhodobě.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze