Papalášský hybrid od Toyoty má pětilitrový osmiválec s elektromotorem

Papalášský hybrid od Toyoty má pětilitrový osmiválec s elektromotorem
  • Představení proběhne na autosalonu v Tokiu
  • Na trh se dostane v polovině roku 2018

Kdybychom vyslovili spojení „japonský Rolls-Royce“, tak by vám měla jako první naskočit Toyota Century, která se dočkala již třetí generace. Pro ty nejnabubřelejší státníky a obchodníky si tentokrát připravila hybridní pohon, a to rovnou s benzinovou jednotkou 5,0 litru V8 s přímým vstřikováním, která se prý pyšní mimořádně nízkou spotřebou paliva, i když nám to s objemem motoru moc nekoresponduje. Toyota kromě toho prodloužila rozvor náprav, zmenšila výškový odstup mezi prahovou lištou a podlahou a zároveň se zvětšila maximální výška dveřních otvorů.

V Japonsku si nepotrpí na kůži, a tak jsou sedadla vyčalouněna stoprocentní vlnou, která je mimořádně elastická a měkká. Varianty s interiérem v kůži se nabízejí s jemnou texturou. Pro zadní sedadla je připraven multifunkční LCD panel zabudovaný do středové loketní opěrky, který umožňuje pasažérům ovládat všechna sedadla, klimatizaci a audio soustavu. Vůz nabízí prvky výbavy užitečné pro práci i zábavu, jako např. psací stoleček, lampičku na čtení, systém zábavy pro cestující na zadních sedadlech s velkým displejem a prémiovou audiosoustavu s 20 reproduktory.

Pro větší klid na duši samozřejmě nechybí prvky jako bezpečnostní paket Toyota Safety Sense, systém sledování mrtvého úhlu nebo systém monitorování provozu za vozidlem. Nový model Century bude představen v Tokiu a uvedení na trh je plánováno na polovinu roku 2018.

Zdroj: newsroom.toyota.eu

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze