Obytný elektromobil Mercedes, modernizace Volkswagenu ID.3 a Elektromobil Roku 2022

fNews #203
Obytný elektromobil Mercedes, modernizace Volkswagenu ID.3 a Elektromobil Roku 2022
Fotografie: Volkswagen
  • Mercedes představil obytný elektromobil EQT Marco Polo
  • Volkswagen ukázal skici modernizovaného modelu ID.3
  • Hlasujte v anketě Elektromobil Roku 2022 a vyhrajte

Vítejte u 203. dílu fNews, tedy pořadu, ve kterém každý týden shrnujeme nejzajímavější novinky z elektromobility. Tentokrát se podíváme na obytný elektromobil s trojcípou hvězdou, modernizaci Volkswagenu ID.3 a anketu Elektromobil Roku 2022.

fNews #203 – Obytný elektromobil Mercedes, modernizace Volkswagenu ID.3 a Elektromobil Roku 2022

Podcast v audio formě

Zpravidla začínáme mimo Evropu, ale tentokrát se ze starého kontinentu vůbec nedostaneme. Novinek je totiž nejvíce v Evropě, tak pojďme na ně. Největší z nich představil Mercedes, který ukázal koncept malého obytného elektromobilu. Že bude vycházet z menší dodávky EQT avizovala automobilka dopředu, ale velké překvapení je, že z třídy T vzniklo obytné auto pro čtyři osoby. Nese název Mercedes-Benz EQT Marco Polo a vychází z delší verze třídy T. Zajímavé je i to, že jednodušší kempingovou vestavbu bude možné dokoupit i do kratší verze EQT. Ta bude ale pouze pro dvě osoby, což se tak nějak čekalo i u prodloužené verze. Představené vozy jsou zatím konceptem, ale údajně velmi blízko sériové verzi, která má dorazit v polovině příštího roku.

Dále se podíváme na modernizaci Volkswagenu ID.3. Tento model není na trhu dlouho a za standardních okolností by bylo na facelift ještě dost času. Automobilka ale na přelomovém modelu zkoušela hodně nových prvků a ne všechny zákazníci ocenili. Takže modernizace přijde dříve, protože automobilka vyslyšela zpětnou vazbu zákazníků a vlastně i nás novinářů. Zatím jsou ale k dispozici pouze skici. Líbí se vám modernizovaný Volkswagen ID.3?

Nakonec se vrátíme do Česka, kde v naší nově vzniklé anketě můžete volit Elektromobil Roku 2022. Elektromobily jsou rozdělené do dvou kategorií, jedna kategorie patří plug-in hybridům a vybírat můžete i nejlepší aplikaci k autu. Každý hlas pak znamená i zařazení do soutěže o zápůjčky elektromobilů. Některé z nich jsou na týden i s nabíjecím čipem, takže je můžete důkladně vyzkoušet. Hlasovat můžete do 16. prosince, takže pokud jste zatím nehlasovali, určitě dlouho neváhejte.

Aby vám neunikla žádná novinka, můžete sledovat fDrive.cz na sociálních sítích Facebook, Twitter a Instagram, případně odebírat náš kanál novinek v aplikaci Telegram.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze