Nový Volkswagen Tiguan se představil i jako plug-in hybrid

Nový Volkswagen Tiguan se představil i jako plug-in hybrid
Fotografie: volkswagen-newsroom.com
  • Volkswagen představil nový Tiguan včetně plug-in hybridní verze
  • O plug-in hybridu zatím mnoho oficiálních informací není, ale ponese název eHybrid místo dříve běžného GTE, což naznačuje, že nebude sportovně zaměřený

S plug-in hybridním Tiguanem Volkswagen koketuje již dlouho. Už v roce 2015 se ukázal koncept Tiguanu GTE ve Frankfurtu. Tehdy šlo ještě o předchozí generaci tohoto vozu. O půl roku později byl v Detroitu představen Volkswagen Tiguan GTE Activ Concept, který byl upraven do těžšího terénu než standardní Tiguan. Až letos se ale potvrdilo, že se plug-in hybridní Tiguan bude vyrábět, když byl přistižen při testech. Nyní byl oficiálně představen nový Tiguan včetně plug-in hybridní verze eHybrid.

Tiguan eHybrid může jet s výhradně elektrickým pohonem, tedy s nulovými lokálními emisemi, rychlostí až 130 km/h. Volkswagen ale dodává, že jde zatím pouze o studii, která se ovšem příliš neliší od sériové verze. Na další informace je zatím Volkswagen skoupý, ale označení eHybrid namísto GTE, tedy dříve běžného označení plug-in hybridů, naznačuje jiné zaměření plug-in hybridu. Pravděpodobně se tak plug-in hybridní Tiguan nebude stylizovat do sportovní verze, jako je tomu u Passatu nebo Golfu. Označení eHybrid dostal i plug-in hybridní Arteon, který má sice slušný výkon 160 kW, ale v dané kategorii to je na sportovní označení GTE málo.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze