Nové trolejbusy z ČR míří do Rumunska. Umí se naklonit až k hraně chodníku

Nové trolejbusy z ČR míří do Rumunska. Umí se naklonit až k hraně chodníku
Fotografie: Škoda Transportation
  • Škoda Transportation dodává kompletní elektrovýzbroj pro flotilu 11 nových plně nízkopodlažních vozů
  • Budou sloužit v městě Târgu Jiu, kde žije cca 83 tisíc obyvatel

Škodovka pro flotilu celkem 11 nových plně nízkopodlažních vozů dodává kompletní elektrovýzbroj, zajišťuje finální montáž trolejbusů a jejich testování v Plzni. První plně klimatizovaný trolejbus pro rumunské Târgu Jiu, v němž žije cca 83 tisíc obyvatel, plzeňská firma expedovala již v září.


V Rumunsku se nám v posledních letech daří. Celkem bude v Rumunsku jezdit více než 170 trolejbusů s výzbrojí ze Škodovky. Vozidla již úspěšně slouží v Kluži, Brašově, Temešváru, Galati nebo Baia Mare,“ řekl Bedřich Koukal, generální ředitel Škody Electric.

Dvanáctimetrová vozidla pro Târgu Jiu, které leží v v rumunském Valašsku, mají bezbariérový přístup a nabídnou například i nástupní plošinu pro vozíčkáře, vybaveny jsou Wi-Fi, kamerovým systémem a dalšími zařízeními, které zvyšují pohodlí cestujících. Snazší nástup a výstup pasažérů je usnadněn pomocí tzv. kneelingu, kdy se trolejbus nakloní až k hraně chodníku. Finálním dodavatelem nových trolejbusů pro rumunské zákazníky je společnost Solaris.

Trolejbus Škoda Transportation

Skupina Škoda Transportation je největším evropským výrobcem trolejbusů a vyrábí je již 85 let. Za tu dobu dodala Škodovka na tuzemský i zahraniční trh více než 14,5 tisíc trolejbusů. České trolejbusy jezdí ve zhruba třiceti zemích světa – v Evropě, Asii a v Severní Americe.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze