Nové Superchargery prý nabídnou více jak dvojnásobný výkon

Nové Superchargery prý nabídnou více jak dvojnásobný výkon
Fotografie: Tesla
  • Navýšení výkonu nepřímo potvrdil samotný Elon Musk
  • Supercharger bude určitě mít výkon více jak 350 kW

Rychlost nabíjení elektromobilů je často diskutovaným tématem. Zatímco rychlonabíjecí stanice od ČEZu či PRE se pyšní výkonem 50 kW, majitelé Tesel si mohou na Superchargeru užívat výkon až 135 kW. Možná však ne na dlouho.

Elon Musk na Twitteru zveřejnil tweet, že „nová, již třetí generace“ Superchargeru by se mohla dočkat většího výkonu. Údajně by mohlo jít o více jak 350 kW. Dokonce Musk řekl, že díky Powerpacku a přítomnosti fotovoltaických panelů by méně využívané Superchargery nemusely být připojeny k elektrické síti a stejně by zvládly uživatele obsloužit. Když se na Twitteru Fred Lambert z portálu Electrek zeptal Muska, zda půjde opravdu o výkon 350 kW, Musk kontroval otázkou, zda mluví o nějaké dětské hračce.

Nápis/logo Tesla na nabíječce Supercharger

Je jasné, že takto výkonné nabíjecí stanice nabijí i Teslu P100D během pár minut, přesný čas však není znám. Nejčastěji se mluví o 5–10 minutách. Další otázkou však je, co na to životnost baterií.

Pokud jste si vůz od Tesly stihli koupit ještě v tomto roce, pak nabíjení na Superchargerech máte zdarma. Pokud ne, tak si za něj již zaplatíte.

Zdroje: electrek.co, insideevs.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze