Nové Bronco od Fordu dostane hybridní verzi. Chybět nebude benzinový šestiválec

Nové Bronco od Fordu dostane hybridní verzi. Chybět nebude benzinový šestiválec
Fotografie: Ford
  • Počítá se s výkonem mezi 355 až 500 koňmi
  • Konkurenty budou Jeep Wrangler a Land Rover Defender
  • Zatím to vypadá, že novinka přijde zkraje příštího roku

Nový Ford Bronco svým příchodem více než potěšil fanoušky této americké značky. Plnohodnotný konkurent pro Jeep Wrangler a Land Rover Defender se prý dočká také hybridní verze, alespoň to tvrdí motor1.com. Až dosud byla tato novinka vybavena jen spalovacími motory, jenže jak to vypadá, i díky současné „ekologické“ době dojde na elektrifikovanou verzi.

Tip: Pokud jste fanoušky vozů americké výroby nebo některý z nich přímo vlastníte, vyzkoušejte značkový servis AUTOINDIVIDUAL. Specializují se na opravy automobilů ze zámoří již 27 let a umí tak řadu dílů i zkušeně opravit místo toho, aby je pouze vyměnili za nový drahý díl. Kromě amerických vozů značky Chrysler, Dodge, Jeep, Chevrolet, Hummer, Cadillac, GMC, Lincon či Ford, vám ale opraví i vozy z koncernu VW včetně aut ŠKODA.

Neoficiální informace hovoří o tom, že Bronco Hybrid bude vybaveno desetistupňovou modulární hybridní převodovkou. Tu doplní 3litrový benzinový šestiválec EcoBoost, přičemž tentýž motor již používá větší sourozenec Explorer. A zatímco u něho jsou k dispozici výkonnostní varianty v rozmezí 355 až 500 koní, u Bronca zatím není přesně jasné, zda tuto nabídku zkopíruje. Dle našeho názoru by však stačilo 400 koní k tomu, aby se z Bronca stal rovnocenný protivník vůči své nejbližší konkurenci.

Lze očekávat, že hybridní verze dorazí také do Evropy. Zdejší emisní limity jsou mnohem přísnější než v USA, což by americkému výrobci vlastně jen nahrálo do karet. Vše pak bude záležet na zákaznicích, kteří již brzy dostanou možnost objednání elektrifikovaného Jeepu Wrangler 4x. Nový Ford Bronco Hybrid pak podle všeho dorazí na světové trhy na jaře příštího roku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze