Nová nabíjecí stanice ČEZu stojí ve Šternberku

Nová nabíjecí stanice ČEZu stojí ve Šternberku
  • Stanice se nachází v blízkosti silnice I/46, která vede z Olomouce do Opavy
  • K dispozici je jak CHAdeMO a Combo, tak i Mennekes
  • Kaufland by rád instalovat nabíjecí stanice ještě letos u dalších poboček

Nová nabíjecí stanice od skupiny ČEZ se nachází ve Šternberku, a to konkrétně u obchodního řetězce Kaufland. Jedná se o stanici od ABB, která disponuje jak nabíjecím standardem CHAdeMO, tak i Combo a samozřejmě Mennekes. Podívat se na nabíjecí stanici můžete v naší mapě.

Nabíjecí stanice Šternberk

Nákupní řetězec Kaufland ve spolupráci s Elektromobilitou Skupiny ČEZ postupně vybavuje své vybrané lokality rychlodobíjecími stojany umožňujícími většině elektromobilů dobít 80 % kapacity baterií za cca 30 minut. Stanice fungují i v režimu tzv. normálního AC dobíjení (dobije elektromobil v řádu hodin), které Kaufland nabízí svým zákazníkům bezplatně. V první vlně vzniká v nových a zmodernizovaných nákupních lokacích vždy minimálně jedna stanice. Poslední zprovozněná stanice je k dispozici v areálu Kaufland na Olomoucké ulici ve Šternberku, a to v blízkosti silnice I/46, která vede z Olomouce do Opavy a dále pokračuje k polským hranicím.

Elektromobily se stále více prosazují jako oblíbená alternativa vůči klasickým autům. Kaufland na tento trend reaguje instalací dobíjecích stanic na parkovištích našich areálů, abychom našim zákazníkům umožnili pohodlnější cestování. Rádi bychom proto ještě letos pokračovali instalacemi v dalších lokalitách po celé České republice,“ uvedla Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland.

V České republice je aktuálně registrováno více než 2 000 elektromobilů. Zatímco loni přibylo za celý rok 400 vozů na elektrický pohon, letos bylo toto číslo překonáno ještě v prvním pololetí. Odhady dalšího vývoje v horizontu několika let hovoří o ročních prodejích v řádu tisíců elektromobilů a plug-in hybridů. Podobně jako v dalších vyspělých zemích Evropy, i v České republice se elektrická auta definitivně stávají běžnou součástí zejména městského provozu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze