Nissan díky konektivitě zefektivní podnikání

Nissan díky konektivitě zefektivní podnikání
  • Nová služba bude analyzovat činnost řidičů
  • Investice by se firmám měla rychle vrátit

Nissan se spolčil s firmou Telogis, která je součástí skupiny magnáta jménem Verizon, a dohromady představily nabídku nových technologií sloužících k propojení vozů firemních zákazníků v Evropě. Nová služba NissanConnect Fleet umožní komunikaci vozidel i samotného personálu. Cílem je zvýšit bezpečnost řidičů, zlepšit úroveň služeb a současně zapracovat i na úspornosti provozu.

Nissan Qashqai

„Nastal čas nabídnout firemním zákazníkům společnosti Nissan výhody spojené s propojením jejich podnikání. Propojení zákazníkům přinese transparentnost a inteligentní řízení provozu,“ prohlásil Philippe Guerin-Boutaud, viceprezident korporace Nissan Motor Co., Ltd. odpovědný za globální obchodní jednotku lehkých užitkových vozů. „Ať už půjde o větší bezpečnost a efektivitu pracovníků na silnici a v terénu či o optimalizaci tras denní rozvážky, služba NissanConnect Fleet zcela změní způsob podnikání zákazníků,“ dodává.

Nissan vám do vozu namontuje řídící jednotku, která bude komunikovat se softwarovou platformou MRM (Mobile Resource Management), kterou vyvinula právě firma Telogis. Služba NissanConnect Fleet pak z každého vozidla bude schopna získat a analyzovat data o činnosti řidiče. Nissan firmám slibuje rychlou návratnost investice právě díky absolutnímu přehledu o celé jízdní flotile a následné optimalizaci procesů.

Nissan Leaf

K prvním firmám by se měla služba NissanConnect Fleet dostat letos na podzim a měla by podporovat většinu vozů od crossoverů typu Qashqai, X-Trail a Juke přes pick-up Navara až po elektromobily Test Nissan Leaf – Tichý měšťan a e-NV200.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze