Nenechávejte cennosti v předním kufru Tesly, lze snadno otevřít

Nenechávejte cennosti v předním kufru Tesly, lze snadno otevřít
  • Přední kapotu lze otevřít táhlem v nárazníku
  • Jde o bezpečnostní opatření v případě požáru

Oblíbený YouTube kanál Salomondrin, který zhruba před rokem otestoval HEPA filtr v Modelu X kouřením marihuany ve voze, přišel s nepříjemným odhalením. Většina majitelů Modelu X tento malý „plán B“ zná. Přední kufr lze otevřít bez klíčku a může tak učinit kdokoli, kdo má po ruce šroubovák nebo kus drátu. Video se tématu věnuje zhruba od desáté minuty.

Po odstranění plastové záslepky v předním nárazníku a zatáhnutí za dvě červené oka se totiž otevře přední kapota. Stejné řešení má také Model S, tam ale červená oka najdete za předním kolem. Po manuálním otevření se sice rozezní alarm, avšak může tak učinit kdokoli na ulici. Funkce ve voze je určena především pro záchranné složky – pod přední kapotou se totiž nachází pojistka pro odpojení baterie v případě požáru.

Každý majitel Tesly by tak měl brát na zřetel, že do předního zavazadlového prostoru nepatří cennosti. Rohlíky ze supermarketu vám snad nikdo neukradne. Jak Salomondrin sám trefně poznamenal, pokud Tesla při prodeji každého zákazníka o tomto faktu uvědomí, neměl by být problém.

Zdroj: youtube.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze