Německo spekuluje, že vyhozenému Diessovi hodí lano Musk

3
Německo spekuluje, že vyhozenému Diessovi hodí lano Musk
Fotografie: Volkswagen
  • Volkswagen bude možná ztráty elitního manažera brzy litovat
  • Velké osobní přátelství Diesse s Muskem zřejmě směřuje k očekávatelnému vývoji

Německé odborné i laické diskuze se ještě stále otřásají nečekaným vyhazovem Herberta Diesse z pozice šéfa Volkswagen Group. Jako aktuálně nejpravděpodobnější je vnímána příčina, že poslední hřebíček do Diessovy rakve zatloukl debakl společné softwarové platformy Cariad. Jenže nespekulují jen nad příčinami, řeší se také, co bude s tímto rakouským bossem dále. Čím dál více se šíří názor, že Diesse zaměstná jeho osobní přítel Elon Musk. Byla by to zřejmě výhra pro obě strany; Tesla by získala elitního manažera s respektem a dokonalou znalostí evropského prostředí, Diess by zase mohl pokračovat ve svém díle bez kompromisů. V americké společnosti by mu odbory klacky pod nohy neházely, protože tam žádné nejsou. Brání tomu jen detail – Diess je v bezvýznamné roli poradce smluvně vázán ve Volkswagenu až do podzimu 2025. A nelze předpokládat, že by mu Wolfsburg stran odchodu k hlavnímu konkurentovi vycházel vstříc.


Německý Bild se tématu věnuje a snesl celou řadu logických argumentů, proč je Tesla Diessovou logickou příští zastávkou. Poukazuje, že se hodně podobá Muskovi jak stylem práce, tak zanícením do elektromobility. Oba šéfové si navíc v minulosti vzájemně složili řadu veřejných komplimentů. A koneckonců, Musk už jednou, v roce 2015, Diessovi lano hodil. Jenže Rakušan po svém odchodu od BMW upřednostnil německou nabídku. Napodruhé už ale zřejmě váhat nebude.

Diskuze ke článku
Tom ReBlack
Tom ReBlack
tak o tom jsem spekuloval dříve, než byl odejit, takže nic překvapivého na této spekulaci, ale kdo ví, jakou má smlouvu a jestli nemusel nastoupit do SpaceX :D
Tomáš Čermák
Tomáš Čermák
O Diesse se porvou. Slysel jsem ze nejlepsi nabidku mu udelal Mate Rimac.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze