Nejprodávanější Tesla versus superrychlý hatchback. Kdo vyhrál bitvu na letišti?

1
Nejprodávanější Tesla versus superrychlý hatchback. Kdo vyhrál bitvu na letišti?
Fotografie: Tesla
  • Sportovní Audi se výkonnější Tesly statečně drželo
  • Model 3 Performance prokázal dechberoucí dynamiku
  • Ani znatelně vyšší hmotnost Tesly její vítězství neohrozila

Co se stane, když se proti sobě postaví superrychlá Tesla Model 3 Performance a nová Audi RS3? Na to se podívali odborníci z YouTube kanálu CarWow, o čemž píše insideevs.com. Dvojice sportovních vozů se postavila vedle sebe na letištní dráhu a nezbylo nic jiného, než zjistit, který z nich je rychlejší. A zatímco německý prémiový hothatch disponuje přeplňovaným 2,5litrovým pětiválcovým motorem o výkonu 400 koní, Tesla Model 3 sází v případě verze Performance na dva elektromotory o celkovém výkonu 450 koní. V její neprospěch ale hovoří vyšší hmotnost, která by ve sprintu na 400 metrů mohla smazat výkonový náskok.

A jak to celé dopadlo? Přiložené video hovoří jasně. Ačkoliv je nové Audi RS3 pekelně rychlý stroj, i přes propracovanou techniku, pohon všech kol a nižší hmotnost nemělo proti Tesle prakticky šanci. Hovoříme zde ale pouze o dynamice v přímce a výsledný časový rozdíl na cílové rovince nebyl zas tak výrazný. Pokud by se oba vozy dostaly na okresní silnice, karty by se zřejmě obrátily a lehoučké sportovní Audi by Tesle v klikatých zatáčkách nejspíše s častou pravidelností ukazovalo svá pohledná zadní světla.

Diskuze ke článku
Ivan Hoe
Ivan Hoe
Proč jsou tu technické parametry Tesly, ale chybí Audi? Článek o srovnávání dvou aut aniž by čtenář dostal možnost srovnání??? 🤔

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze