Nejnovější aktualizace přináší nový software pro miliony vozů BMW

Nejnovější aktualizace přináší nový software pro miliony vozů BMW
Fotografie: Roman Havlín, fDrive.cz
  • Součástí změn je i vylepšení asistenčních systémů
  • Přibyl nový mobilní operátor pro osobní eSIM

BMW Group na začátku roku opět aktualizuje software svých vozů s BMW Operačním systémem 7 a 8. Hardware a BMW Operační systém aktuálně umožňuje aktualizovat přibližně 4,7 milionu vozů. Výrobce nově poskytuje bezplatné dálkové aktualizace softwaru pro infotainment, jízdní systémy, asistenční systémy, komfort a bezpečnost. Nedávná aktualizace systémů pro přístup do vozidla umožňuje uživatelům vůbec poprvé sdílet BMW Digitální klíč s telefony Apple iPhone a smartphony se systémem Android. Díky tomu je možné BMW Digitální klíč, který je sdílený prostřednictvím telefonu, aktivovat přímo ve vozidle zadáním aktivačního kódu. Dříve musel být běžný klíč od vozu umístěn v prostoru pro cestující, což bylo mnohdy nekomfortní.

Dálkově ovládané parkování

Další inovací (určenou pro určité země a vozidla) nejnovější aktualizace softwaru je dálkově ovládané parkování. Tato funkce umožňuje zákazníkům pomocí aplikace My BMW ovládat parkování dálkově, tedy při stání mimo vůz. Například lze obsluhovat provádění jízd uložených Asistentem manévrování. Zákazníci mohou také svůj vůz podélně nebo příčně dálkově zaparkovat popředu nebo pozadu, a to do vzdálenosti až šesti metrů.

Nový mobilní operátor AT&T pro osobní eSIM

Aktualizace BMW Remote Software Update umožňuje americkým zákazníkům mobilního operátora AT&T používat Osobní eSIM, jejímž prostřednictvím lze ve vozech s BMW Operačním systémem 8 sdílet služby obsažené ve smlouvě mezi zákazníkem a mobilním operátorem. Zákazník tak může systémem vozu telefonovat, využívat data přes Wi-Fi hotspot nebo streamovat video či obsah přímo ve vozidle, a to i bez svého vlastního telefonu. Samozřejmostí je připojení standardem až 5G. Součástí nových vylepšení je dále možnost u modelu BMW iX na dálku zastavit nabíjení a odemknout zámek nabíjecího kabelu prostřednictvím aplikace My BMW.

V USA a Kanadě se majitelé BMW X7 mohou těšit na moderní světelnou grafiku směrových světel a BMW řady 7 (2022) nebo nové BMW X1 (2022), dostanou po dálkové aktualizaci softwaru nový režim palubního systému „Digital Art“. Vzdálená aktualizace softwaru je v současnosti k dispozici pro více než 30 modelů BMW, tedy pro téměř všechny modely s BMW Operačním systémem 7 a 8. Zákazníci mohou vidět verzi softwaru v menu nastavení svého vozidla pod položkou Vzdálená aktualizace softwaru (Remote Software Upgrade) a zde mohou i vyhledávat dostupné aktualizace. K instalaci se vždy nabízí pouze nejnovější možná aktualizace, uživatel si tak nemůže nikdy nainstalovat nesprávnou verzi.

Dostupnost aktualizací, služeb a funkcí závisí na modelu a výbavě konkrétního vozu, stejně jako na nainstalované verzi softwaru v příslušné zemi. Webové stránky BMW v jednotlivých zemích poskytují informace o obsahu a požadavcích na dálkovou aktualizaci softwaru, která platí na příslušném trhu. Pokyny a tipy k dálkové aktualizaci softwaru naleznete v příslušných videích „Jak na to“.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze